رونق سرمایهگذاری برای توسعه مناطق معدنی
حداکثر استفاده از ظرفیت معادن یکی از راهبردهای چند سال اخیر به شمار میآید که برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی مدنظر قرار گرفته است. البته در این روند میتوان به مواردی نظیر افزایش حفارهای اکتشافی و توسعه سرمایهگذاری اشاره داشت.
۱۶ هزار میلیارد سرمایهگذاری
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه بیش از ۱۶هزار میلیارد ریال برای ایجاد، تکمیل و توسعه زیرساختهای معدن و صنایع معدنی کشور هزینه شده است. بر این اساس، ۱۴ هزار میلیارد ریال از اعتبار مذکور از محل منابع داخلی ایمیدرو بود. همچنین مابقی هزینههای صرف شده، از منابع عمومی و حقوق دولتی معادن تأمین شد.
23 پروژه راهسازی و برقرسانی
ایمیدرو در حال حاضر ۱۶ پروژه راهسازی در 11 استان کشور در حال اجرا دارد که شامل سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، فارس، یزد، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، زنجان و بوشهر است. طول مسیر این پروژهها به ۱۹۸.۵ کیلومتر میرسد.
همچنین در این روند میتوان به طرح ایجاد زیربناهای لازم در مناطق معدنی از جمله هفت پروژه برقرسانی به طول ۱۴۸.۷ کیلومتر در دست اجرا اشاره داشت که مربوط به استانهای خراسان جنوبی، لرستان، یزد و کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است.
۵۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی
براساس این گزارش، مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) اعلام کرد: حجم عملیات حفاری اکتشافی ایمیدرو طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲، به بیش از ۴۶۰ هزار متر رسید.
احمد فتاحی مجلج گفت: ایمیدرو با هدف توسعه ذخایر اکتشافی، افزایش حفاریهای اکتشافی را در برنامه خود قرار داده و از اینرو، شرکتهای تحت پوشش ایمیدرو حجم حفاریهای اکتشافی را از ابتدای فروردین تا پایان دی، به ۴۶۷ هزار متر حفاری رساندند. وی افزود: میزان عملیات حفاری ایمیدرو در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۷۰ هزار متر و در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰۰ هزار متر بود. پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۲، حجم عملیات حفاری اکتشافی به حدود ۵۰۰ هزار متر برسد.
جهش چند برابری هزینهکرد
مدیر اکتشاف ایمیدرو با اشاره به افزایش بیش از ۳ برابری هزینهکرد عملیات اکتشافی این سازمان، اظهار داشت: ایمیدرو طی امسال، هزینهکرد عملیات اکتشافی را به حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال رساند. این رقم در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال بود.
وی ادامه داد: ایمیدرو برای حوزه اکتشاف، از نظر تأمین اعتبار هیچ محدودیتی ندارد و شرکتهای اکتشافی در صورت داشتن توانایی افرایش حجم عملیات حفاری اکتشافی، مورد حمایت این سازمان قرار میگیرند.
بیش از ۳۴ هزار کیلومتر گواهی کشف
فتاحی مجلج با بیان اینکه مطالعات اکتشافی مراحل شناسایی و پیجویی در ۱۰ پهنه اکتشافی واگذار شده به ایمیدرو به مساحت ۳۶ هزار و ۷۳۹ کیلومتر مربع تکمیل شده، بیان داشت: افزون بر این، تا پایان ۱۴۰۲، نسبت به معرفی محدودههای امیدبخش و آزادسازی یک پهنه اکتشافی سیلیس واگذار شده به ایمیدرو در نیمه دوم امسال، به مساحت ۳هزارو ۳۶۸ کیلومتر مربع اقدام خواهد شد.
وی افزود: مجموع پهنههای جاری، زیرپهنهها، درخواست پروانه، پروانه اکتشاف و گواهی کشف ایمیدرو، ۳۴ هزار و ۹۱۴ کیلومتر مربع بوده و اکنون ۱۳۶ پروانه اکتشاف و ۷ گواهی کشف در اختیار ایمیدرو قرار دارد.
مدیر اکتشاف ایمیدرو خاطرنشان کرد: طی ۱۰ ماهه امسال، ۶۱ پروانه اکتشافی به نام ایمیدرو دریافت شده و ۲۰ پروانه اکتشافی نیز تعیین تکلیف شده است.