پیش‌بینی رشد نقدینگی ۱۴ درصدی تا پایان برنامه هفتم

داوود منظور
رئیس سازمان برنامه و بودجه

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اعلام اینکه رشد اقتصادی کشور در سال گذشته ۵.۷ درصد شده است، گفت: پیش‌بینی‌شده رشد نقدینگی در پایان برنامه هفتم توسعه به کمتر از ۱۴ درصد برسد که به تک‌رقمی شدن تورم کمک می‌کند.
داوود منظور در سی و یکمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی بیان کرد: هدفگذاری مهم در برنامه هفتم تک‌رقمی شدن تورم است که امیدواریم در ۵ سال آینده این آرزوی دیرینه محقق شود. برای رسیدن به این هدف ناترازی بانک‌ها باید هر ساله کاهش پیدا کند، به طوری که در پایان برنامه هفتم به ۲۰ درصد سال پایه برسد؛ یعنی ۸۰ درصد از ناترازی فعلی در پایان برنامه هفتم کنترل شود. وی ادامه داد: همچنین پیش‌بینی‌شده رشد نقدینگی در پایان برنامه به کمتر از ۱۴ درصد برسد که این هدف کمک می‌کند به تورم تک‌رقمی برسیم. بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که در پایان برنامه به ۸ درصد برسیم، این هدفگذاری برای این است که مطمئن باشیم پایداری و قوام نظام بانکداری بتواند تحقق پیدا کند.
 
راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات بانک‌ها از سوی بانک مرکزی
منظور ادامه داد: در برنامه پیش‌بینی شده دارایی‌های منجمد بانک‌ها کاهش و اموال بانک‌ها نظم پیدا کند. سامانه املاک و مستغلات بانک‌ها پیش‌بینی شده تا بانک‌ها مورد پایش قرار گیرند. سامانه سهامداری بانک‌ها را پیش‌بینی کردیم تا مشخص شود بانک‌ها چه مقدار از دارایی‌ها‌ی‌شان را سرمایه‌گذاری می‌کنند، همچنین بانک مرکزی مکلف شده بانک‌ها را به بانک‌های سالم، قابل احیا و غیرقابل‌احیا تقسیم‌بندی کند.
 
ایجاد بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ایجاد بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران توسط دولت از سیاست‌های برنامه هفتم است، تأکید کرد: رشد ۸ درصدی زمانی محقق می‌شود که بستر لازم را ایجاد کنیم. دولت باید بتواند بانک‌های توسعه‌بخشی ایجاد کند. بعضی بانک‌های توسعه ما تغییر مأموریت داده‌اند و از وظیفه اصلی خود دور شده‌اند. بانک مرکزی مکلف شد دستور‌العمل تأسیس نحوه اداره انواع بانک‌ها را تنظیم و ابلاغ کند.
معاون رئیس‌جمهور گفت: در قانون برنامه، بانک مرکزی به عنوان مرجع اصلی مهار تورم شناخته شده است و باید هر ساله برنامه کاهش تورم را ارائه کند. سازمان برنامه هم باید پاسخگوی رشد اقتصادی باشد. بانک مرکزی همچنین باید پاسخگوی ثبات ارزش پول و تورم باشد؛ وزارت اقتصاد نیز باید تأمین مالی دولت را بر عهده گیرد و خزانه‌داری را اداره کند.
 
تیم اقتصادی دولت به عملکرد آیت‌الله رئیسی افتخار می‌کند
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت به عملکرد آیت‌الله رئیسی افتخار می‌کند، چون ایشان خیلی خوب عمل کردند، گفت: تسهیلات اشتغالزایی حمایتی برای مشاغل خرد و کوچک در تبصره‌های بودجه آمده و برای آن در برنامه هفتم نیز ماده‌هایی وجود دارد؛ حساب ملی پیشرفت و عدالت شکل گرفته و مانده این حساب ۶ هزار میلیارد تومان است و حدود ۹۶ همت تجهیز منابع از بودجه عمومی صورت گرفته که از طریق نظام بانکی و منابع بانک‌ها در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
منظور بیان داشت: علاوه بر منابع تخصیصی دولت، خود بانک‌ها هم مکلف هستند منابع قرض‌الحسنه را برای حوزه اشتغال و مشاغل کوچک و خانگی تخصیص دهند که خوشبختانه ۱۰۴ هزار میلیارد تومان تخصیص وام‌های خرد به این مشاغل را داشته‌ایم.
 رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: در حوزه تسهیلات اجتماعی مانند تسهیلات قرض‌الحسنه، جوانی جمعیت، ازدواج و... نیز نظام بانکی واقعاً پای کار آمد و ۱۵۷ همت تسهیلات ازدواج در سال ۱۴۰۲ پرداخت شد که این رقم در سال ۱۴۰۰، ۸۰ همت بود. در حوزه ودیعه مسکن نیز تسهیلات خوبی پرداخت شده است.
 
اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف نمی‌شد، افزایش پایه ‌پولی و تورم را به‌دنبال داشت
منظور گفت: تلاشمان این بوده که بار مالی دولت را کمتر به دوش نظام بانکی بیندازیم و خالص بدهی دولت به بانک مرکزی در ۳ سال گذشته کاهش پیدا کرده که یکی از دلایل آن اصلاح ارز ترجیحی است. اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف نمی‌شد، افزایش پایه ‌پولی و تورم را به‌دنبال داشت که در سال اول دولت بود، البته اعتقاد داریم که باید آن را به مرور حذف کرده و به سمت ارز تک‌نرخی ببریم.
 
در مدار کاهش تورم هستیم و می‌توانیم آن را به کانال
۲۰ درصد برگردانیم
منظور تصریح کرد: باید فاصله بین ارز ترجیحی و آزاد را امروز با دولت قبل مقایسه کرد. یکی از افتخارات دولت این است که در بودجه عمومی از تنخواه‌گردان بانک مرکزی استفاده نکردیم. در بحث تورم نیز با توجه به تمامی تنش‌ها از جمله ماجرای وعده صادق و انتقام ایران از رژیم صهیونیستی، نرخ تورم به ۳۷ درصد رسیده که با ابتدای کار دولت تفاوت بسیار زیادی دارد.
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه تورم ۱۲ ماهه تولیدکننده در شهریورماه ۱۴۰۰ در کانال ۸۹.۶ درصد بود و در اسفندماه سال گذشته به ۳۲.۶ درصد رسیده است، اظهار کرد: اکنون در مدار کاهش تورم هستیم و می‌توانیم نرخ تورم را به دامنه ۲۰ درصد، یعنی سطوح بلندمدت آن برسانیم.
 
ظرفیت تولید نفت ۶۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد
منظور خاطرنشان کرد: در همه مؤلفه‌های بخش خدمات و تولید رشد قابل دفاعی را داریم و توانستیم صادرات ۳۰۰ هزار بشکه در روز را به ۲ میلیون بشکه در روز برسانیم. باید سعی کنیم بخش نفت را توسعه دهیم. برنامه‌ریزی شده تا ظرفیت تولید روزانه نفت کشور ۶۰۰ هزار بشکه دیگر افزایش یابد.
جستجو
آرشیو تاریخی