صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و پنجاه و چهار - ۰۷ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و پنجاه و چهار - ۰۷ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۴

اخبار

ابلاغ بخشنامه کف‌شکنی برای چاه‌های کشاورزی

بخشنامه تعیین سقف کف شکنی برای چاه‌های کشاورزی در محدوده‌های مطالعاتی کشور برای همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و شرکت سهامی سازمان آب و برق خوزستان از سوی وزیر نیرو ابلاغ شد.
باهدف جلوگیری از وقوع و گسترش پدیده فرونشست زمین در کشور، ممانعت از تخریب آبخوان‌ها و حفظ منابع راهبردی آب زیرزمینی برای تأمین آب شرب و بهداشت شهری و روستایی، به‌موجب اختیارات ناشی از مواد۳ و۲۱ قانون توزیع عادلانه آب (مصوب ۱۳۶۱) و در اجرای ماده ۹ ضوابط ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب (موضوع تصویب‌نامه شماره ۸۵۱۶۶/ت ۳۵۳۷۸ هـ مورخ ۱۳۸۷.۰۵.۲۹ هیأت وزیران)، مصوبات پانزدهمین جلسه شورای‌عالی آب (مصوب ۱۳۹۳) و مصوبات جلسه ۲۹ کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی (مورخ ۱۴۰۲.۰۹.۲۹)، از تاریخ ابلاغ این بخشنامه صدور اجازه کف شکنی و جابه‌جایی برای چاه‌های مجاز و فعال کشاورزی که با کاهش فاحش آبدهی روبه‌رو شده یا خشک شده‌اند، بر اساس ضوابط مندرج در ماده ۱۳ آیین‌نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری (مصوب ۱۳۹۰) و ماده ۱۱ آیین‌نامه اجرایی فصل دوم قانون توزیع عادلانه آب (مصوب ۱۳۶۳) و تبصره‌های ذیل آن، صرفاً با رعایت مفاد بندهای زیر و با تصویب کمیسیون‌های رسیدگی به صدور پروانه‌ها امکان‌پذیر است:
سقف مجاز کف شکنی در آبرفت فقط یکبار برای هر چاه و برابر با حداکثر میزان ۱۰ درصد پایین‌تر از عمق چاه مندرج در آخرین پروانه بهره‌برداری اصلاح و تعدیل شده و تا سقف پانزده متر است.
در محدوده‌های مطالعاتی که بر اساس گزارش سازمان‌های زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی و نقشه‌برداری کشور دارای شرایط بحرانی فرونشست هستند، صدور مجوز کف شکنی برای چاه‌های کشاورزی پروانه‌دار منوط به اعلام سازمان‌های مذکور مبنی بر رفع شرایط بحرانی فرونشست خواهد بود. فهرست محدوده‌های یادشده توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تعیین و به وزارت نیرو اعلام و به‌صورت سه‌ساله به‌روزرسانی می‌شود.  هرگونه حفاری (حفر چاه، کف شکنی یا ادامه کف شکنی) برای مصارف غیرشرب در سنگ کف، سازند سخت و کارستی ممنوع است.

 

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت‌های جهانی نفت خام با وجود بالارفتن مقدار ذخیره‌سازی‌های نفت امریکا به‌ دلیل افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه با افزایش روبه‌رو شد. با وجود جهش غافلگیرکننده مقدار ذخیره‌سازی‌های نفت خام امریکا که ناشی از افزایش خطرهای ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه است و درعین‌حال پیش‌بینی کاهش احتمالی ذخیره‌سازی‌ها در فصل اوج تقاضا طی سه ماه سوم سال‌جاری میلادی، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (ششم تیر) بازار آسیا افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۱۳ دقیقه صبح روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۴۱ سنت یا ۰.۴۸درصد افزایش به ۸۵ دلار و ۴۲ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی امریکا با ۴۶ سنت یا ۰.۵۷درصد افزایش، ۸۱ دلار و ۲۹ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.  به نظر می‌رسد که بازارهای جهانی نفت خام اکنون نگرانی‌های مربوط به تقاضای این کالای راهبردی در بازارهای جهانی را کنار گذاشته‌اند و تحت‌تأثیر پیش‌بینی کاهش ذخیره‌سازی‌ها در فصل اوج تقاضا طی سه ماه سوم سال‌جاری میلادی هستند.

جستجو
آرشیو تاریخی