صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و پنجاه و شش - ۱۰ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و پنجاه و شش - ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۵

ضرورت تداوم واردات خودرو

بازارخودروهای مونتاژی رونق می‌گیرد

بازار خودرو در برخی مقاطع زمانی حرارت خاصی را تجربه می‌کند که اصطلاحاً به بازار داغ خودرو شناخته می‌شود. از این مقاطع زمانی می‌توان به روزهای انتهایی سال و روزهای منتهی به آغاز فصل تابستان اشاره کرد. در این دو برهه زمانی، میزان سفرهای برون‌شهری و بین‌شهری افزایش پیدا می‌کند و افراد بسیاری علاقه‌مند به سفر با خودروی شخصی هستند.
بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو با بیان این مطلب گفت: دولت سیزدهم اجازه ورود خودروهای وارداتی را صادر کرد و در کنار مدل‌هایی از خودروهای چینی در ایران مونتاژ و به بازار عرضه می‌شود.‌
البته در کنار سیاست‌های اقتصادی دولت، میزان ارز اختصاصی به تولید و واردات خودرو هم بر بازار تأثیر دارد. در نهایت می‌توان گفت بازار تابستان سال ۱۴۰۳ با بازار سال‌های گذشته متفاوت خواهد بود.
صدرایی افزود: تصمیم دولت، اتفاق خوب و مهمی برای بازار خودرو بوده، اما باید این روال ادامه داشته باشد. زیرا میزان حداکثر ۲۰‌هزار خودروی وارداتی در مقابل تقاضای ۱.۵میلیونی رقم قابل‌توجهی نیست. در واقع زمانی واردات خودرو بر این بازار تأثیر خواهد داشت که حداقل۲۰۰‌هزار دستگاه از این خودرو در بازار و سطح شهر وجود داشته باشد.
وی بیان داشت: یکی از موارد مؤثر بر واردات خودرو در بازار زمانی خودنمایی خواهد کرد که هر فردی توان ثبت‌نام و خرید خودرو را در سامانه داشته باشد. این گفته به معنای آن نیست که هر فردی رأساً خودرو وارد کند، چون واردات و ارائه خدمات پس از فروش دارای قاعده و قانونی است که اجرا و توجه به قوانین واردات از سوی شرکت‌های خودرو و خدمات پس از فروش بسیار مهم است. البته در فرایند خرید خودروهای وارداتی باید نکاتی همچون تحویل خودرو ظرف مدت ۹۰ روز، افزایش عرضه و استمرار آن مورد توجه قرار گیرد .زمانی که عرضه به‌صورت پیوسته انجام شود، قیمت خودرو در بازار شکسته شده و دولت به خواست خود مبنی بر کنترل بازار دست پیدا می‌کند.
این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: به هر روی بخشی از بازار خودروی ایران به خودروهای مونتاژی شرکت‌های مختلف عموماً محصول کشور چین، اختصاص یافته که در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی در طراحی و ساخت این محصولات به ثبت رسیده است.‌ این خودروها با حرکت به سمت طراحی‌های خاص همراه با امکانات بسیار زیاد رفاهی، جایگاه خاصی را از آن خود کرده‌اند.
 وی افزود: مشتریان بازار خودروهای مونتاژی چینی، افرادی هستند که توان خرید خودروهای گران‌قیمت این بازار را دارند و به دنبال تجربه استفاده از برخی امکانات به‌روز صنعت خودرو هستند. تجربه‌ای که شاید در محصولات ژاپنی و اروپایی باید هزینه چندبرابری برای آن پرداخت کرد.
 البته در کنار رفتار مشتری در بازار خودروهای چینی، رفتار شرکت‌های مونتاژکار و سیاست‌های کلان تأثیرگذار است؛ زیرا میزان عرضه، نوع عرضه و قیمت‌گذاری خودروی صفرکیلومتر و بازار دست‌دوم در آینده کوتاه‌مدت و بلندمدت این بازار نقش دارد. بر این اساس می‌توان گفت، پیش‌بینی بر آن است که بازار خودروهای مونتاژی کشور چین در آینده روند رو به رشدی به خود بگیرد.

جستجو
آرشیو تاریخی