اخبار کوتاه

۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه دو خطه کردن راه‌آهن زنجان - قزوین

منوچهر صفری، مدیرکل راه‌آهن شمال‌غرب کشور، به پروژه دوخطه کردن راه‌آهن زنجان - قزوین اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به این پروژه داشت که تاکنون ۵۴ درصد اعتبار به این پروژه تخصیص یافته و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. وی گفت: ۲۲ رام قطار مسافری و ۱۸ رام قطار باری روزانه در ناوگان ریلی شمال‌غرب کشور فعالیت می‌کنند. وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۸ میلیون تن کیلومتر بار از طریق ناوگان ریلی شمالغرب کشور جابه‌جا شده است، گفت: این میزان در سال ۱۴۰۲ نیز به حدود ۸۴ میلیون تن کیلومتر بار رسیده که رشد ۲۵ درصدی دارد . مدیرکل راه‌آهن شمال‌غرب کشور، به جابه‌جایی مسافر از طریق ناوگان ریلی شمال‌غرب کشور اشاره کرد و بیان داشت: در سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر از طریق این ناوگان جا به جا شده و در سال گذشته به یک میلیون و ۴۶۸ هزار نفر رسیده که بیش از ۱۹ درصد رشد دارد‌. صفری، به پروژه دوخطه کردن راه‌آهن زنجان - قزوین اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به این پروژه داشت و دو هزار میلیارد تومان از طرف دولت سیزدهم پیش‌بینی شد که تاکنون ۵۴ درصد تخصیص یافته و در حال حاضر این پروژه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.  وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اتمام پروژه ۲ خط کردن راه‌آهن زنجان به قزوین به محدوده شهر تاکستان مربوط می‌شد، افزود: این مشکل با پیگیری‌های ملی و استانی، حل شده و زیرسازی طرح در محدوده ۱۱ کیلومتری در حال انجام است.  مدیرکل راه‌آهن شمال‌غرب کشور، با بیان اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های مهم راه‌آهن است، افزود: بهره‌برداری از خط دوم مسیر زنجان – قزوین مزایای بسیاری دارد و با این کار حجم جابه‌جایی بار و مسافر افزایش می‌یابد و زمان سیر قطار به تهران کوتاه‌تر می‌شود.

 

تشدید نظارت‌ها بر قیمت‌های بلیت هواپیما

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: روند نظارت بر سقف قیمت‌گذاری بلیت هواپیما در تمامی شرکت‌های هواپیمایی ادامه دارد. سید کمال هادیانفر با بیان اینکه دولت چه در قالب شورای‌عالی هواپیمایی کشوری یا ستاد تنظیم بازار یا شورای‌عالی هماهنگی ترابری هیچ مصوبه‌ای مبنی بر افزایش قیمت بلیت هواپیما نداشته است، گفت: با این حال برخی شرکت‌های هواپیمایی به واسطه رأی صادره آذرماه ۱۴۰۲ دیوان عدالت اداری که کلیه اختیارات دولت را از نرخ‌گذاری و کنترل قیمت بلیت هواپیما سلب می‌کند، اقدام به افزایش قیمت بلیت‌ها کرده‌اند. وی ادامه داد: پیش از صدور رأی مذکور در آذرماه ۱۴۰۲، تلاش شد که بر اساس سازوکاری، سود معقول شرکت‌های هواپیمایی با توجه به شرایط معیشتی و اقتصادی عموم مردم که دسترسی عادلانه به شیوه حمل‌ونقل هوایی از حقوق مسلم آنها است، محقق شود.
هادیانفر اضافه کرد: در این راستا پس از طرح شکایت شرکت‌های هواپیمایی به دیوان و صدور حکم مذکور، وزارت راه و شهرسازی بلافاصله طی نامه‌ای به دیوان عدالت اداری، خواستار اعمال ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شد، تا از این روزنه قانونی، بر اساس تفسیر حقوقی و ادله این وزارتخانه، رأی مذکور مغایر با قانون شناخته و ملغی شود. بر این اساس، رئیس دیوان، رأی مذکور را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد. معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در ۲۶ خردادماه امسال دیوان عدالت در رد درخواست این وزارتخانه، رأی مذکور را لازم‌الاجرا اعلام کرد و همین مسأله موجب افزایش نرخ برخی پرواز‌های داخلی شد. وی توضیح داد: چرا که طی روز‌های گذشته و پس از لازم‌الاجرا شدن رأی مذکور، شاهد افزایش شدید قیمت‌ها در برخی مسیر‌ها بوده‌ایم و نمی‌توان سقفی هم برای این افزایش قیمت‌ها متصور شد.

جستجو
آرشیو تاریخی