اخبار

پرشدگی ۶۳ درصدی مخازن سد‌های کشور

آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا ۱۵ تیر ماه به ۳۲.۸۲ میلیارد متر مکعب رسیده است که رشد ۹ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.
در نیمه دوم از ماه ابتدایی تابستان بارندگی‌ها وضعیت مطلوبی را نشان می‌دهد و ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۴۴,۸ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۲۳۷,۵ میلیمتر ۳ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۰۴,۸ میلیمتر ۱۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد. همچنین وضعیت سدها در مقایسه با سال آبی گذشته افزایش ورودی را نشان می‌دهد که در سال آبی جاری به ۳۸.۶۵ میلیارد متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با ۳۶.۲۸ میلیارد متر مکعب رشد ۷ درصدی را نشان می‌دهد. البته خروجی آب سدها روند افزایشی داشته است به طوری که در سال‌جاری ۲۷.۸۷ میلیارد متر مکعب در حالی که سال گذشته ۲۵ میلیارد متر مکعب بوده است. همچنین آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا ۱۵ تیر ماه به ۳۲.۸۲ میلیارد متر مکعب رسیده که سال آبی گذشته این عدد نزدیک به ۳۰ میلیارد متر مکعب بوده است که رشد ۹ درصدی را نشان می‌دهد همچنین پرشدگی سدهای آبی کشور به ۶۳ درصد می‌رسد.

 

افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس تهران به ۳۰۰ مگاوات

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران گفت: ظرفیت عملی تولید نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در استان‌های تهران، البرز و قم تا پایان تیرماه به ۳۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.
رزم‌آرا ذاکری‌فر در خصوص اهمیت و ضرورت بهره‌برداری از نیروگاه‌های تولید پراکنده با هدف بی‌نیاز شدن مجتمع‌های بزرگ خصوصی و دولتی از شبکه برق سراسری افزود: یکی از روش‌های اقتصادی و به‌صرفه برای مجتمع‌های بزرگ خصوصی و دولتی برای تولید و تأمین برق، راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در محل مجتمع در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: این نیروگاه‌ها گاز ورودی به مجتمع را قبل از بهره‌برداری در بخش‌های مرتبط با سامانه‌های سرمایشی یا گرمایشی متناسب با فصل سال به نیروگاه کوچک‌مقیاس تزریق می‌کنند، بنابراین ابتدا از گاز دریافتی برق تولید می‌کنند و سپس از حرارت تولید شده از این محل در فصل گرم سال، سرما و در فصل سرد سال، گرمای مورد نیاز مجتمع را تأمین می‌کنند.  مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران ادامه داد: با این سازکار بازده مصرف انرژی در مجتمع‌های خصوصی و دولتی می‌تواند تا دوبرابر افزایش پیدا کند و این مجتمع‌ها از شبکه سراسری برق بی‌نیاز شوند.
ذاکری‌فر افزود: با این سازکار بویژه در فصل گرم سال که در کشور با ناترازی برق روبه‌رو هستیم، کمک شایانی به حفظ و پایداری شبکه سراسری برق می‌شود.
وی از امکان فروش برق مازاد این نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در بورس به‌عنوان یک مزیت اقتصادی برای مجتمع‌های خصوصی خبر داد و گفت: مجتمع‌های دارنده واحدهای نیروگاهی کوچک‌مقیاس ضمن تأمین برق مصرفی خود، می‌توانند با اخذ مجوز لازم، برق تولیدی مازاد خود را در بورس انرژی بفروشند و از این محل کسب درآمد داشته باشند.

جستجو
آرشیو تاریخی