صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و هشت - ۲۴ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و هشت - ۲۴ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۶

روسیه در بندر امیرآباد سرمایه‌گذاری می‌کند

توسعه همه جانبه بنادر در دولت سیزدهم با برنامه‌های مختلفی در جریان است. سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی بخشی از این بنادر است. در همین راستا یک گروه از سرمایه‌گذاران روس جهت سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مشتقات نفتی از بندر امیرآباد بازدید کردند.
محمد علی موسی‌پور گرجی از بازدید یک گروه از سرمایه‌گذاران روسی از بندر امیرآباد به منظور سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مشتقات نفتی خبر داد و گفت: با توجه به موقعیت بندر امیرآباد و وسعت اراضی در زمینه‌های مختلف سرمایه گذاری، یک شرکت روسی آمادگی خود را جهت سرمایه‌گذاری در این بندر در زمینه تولید مشتقات نفتی اعلام کرد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد افزود: سرمایه‌گذاری خارجی در بنادر یکی از اهداف مهم دولت و سازمان در راستای توسعه اقتصاد دریا محور محسوب می‌شود که علاوه بر جذب سرمایه‌گذار و درآمدزایی به انتقال تکنولوژی و اشتغالزایی هم کمک شایانی خواهد کرد. وی با تشریح پتانسل‌ها و معرفی توانمندی‌های بندر امیرآباد که از شقوق مختلف حمل‌ونقل بهره می‌برد از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواست، با ارائه طرح‌های مرتبط فعالیت‌های دریایی و بندری در بندر امیرآباد سرمایه‌گذاری کنند. وی گفت: با آغوش باز از طرح‌های نو که تنوع کالایی ایجاد کند و با انجام ترافیک دریایی تأثیر مثبتی در واردات خصوصاً صادرات محصولات تولید شده در پس کرانه بندر داشته باشد استقبال می‌کنیم.

پیش‌نویس تفاهم‌ همکاری سازمان بنادر با آژانس سرمایه‌گذاری ملی قرقیزستان
همچنین پیش‌نویس تفاهم‌ همکاری آژانس سرمایه‌گذاری ملی قرقیزستان با سازمان بنادرودریانوردی در نشست آنلاین با بیشکک، تأیید شد.
کاظم صالحی، سرپرست اداره کل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه‌ها از تأیید پیش‌نویس تفاهم همکاری آژانس سرمایه‌گذاری ملی قرقیزستان با سازمان بنادر و دریانوردی در نشست آنلاین با بیشکک خبر داد و گفت: در نشست تصویری با آژانس سرمایه‌گذاری ملی قرقیزستان، مفاد پیش نویس یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان بنادر و دریانوردی و این کشور در زمینه حضور بخش خصوصی این کشور در بنادر جنوبی ایران بررسی و تأیید شد.
صالحی افزود: متن پیش‌نویس یادداشت تفاهم مذکور در جریان سفر مقامات ذی‌ربط کشور قرقیزستان به تهران، در آینده‌ای نزدیک، به امضای طرفین خواهد رسید. به گفته سرپرست اداره کل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه‌های سازمان بنادر و دریانوردی، با امضای این تفاهمنامه، دو کشور در ایجاد مراکز لجستیک مشترک در پس‌کرانه بندری ایران مشارکت خواهند کرد و سطح مناسبات تجاری دو طرف افزایش خواهد یافت.
صالحی ضمن ضروری دانستن تسهیل و رونق ترانزیت منطقه‌ای به صورت حمل و نقل چند وجهی، خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از حضور کشورهای همسایه، بویژه کشورهای آسیای میانه، در پروژه‌های زیربنایی بنادر ایران استقبال می‌کند.
 
سهم ۲۵ درصدی بنادر بوشهر از میزان تخلیه و بارگیری
در راستای پیشرفت عملکرد بنادر کشور، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: این استان در سه ماهه نخست امسال با نزدیک به ۱۴ میلیون تن تخلیه و بارگیری ۲۵ درصد از حجم فعالیت‌های تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داد.
محمد شکیبی‌نسب از سهم ۲۵ درصدی بنادر بوشهر از میزان تخلیه و بارگیری بنادر کشور خبر داد و گفت: استان بوشهر در مدت سه ماهه ۴۴.۶ درصد تخلیه و بارگیری مواد نفتی کشور را به میزان ۲۴ میلیون و ۸۹۶ تن به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: در مدت یاد شده استان بوشهر ۲۷.۷ درصد صادرات دریایی کشور را به میزان هفت میلیون و ۴۱۰ هزار تن به سرانجام رسانده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: در حوزه ترانزیت نیز بنادر استان بوشهر با عملکرد ۴۴۱ هزار تنی ۱۲.۸ درصد ترانزیت دریایی کشور را به خود اختصاص دادند.
شکیبی‌نسب ادامه داد: در سه ماهه امسال بندر بوشهر با رشد ۷۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد یک میلیون و ۷۲۸ هزار و ۵۱۹ تن تخلیه و بارگیری بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر عنوان کرد: در مدت یاد شده میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی در بندر بوشهر نیز با افزایش ۱۴۵ درصدی در مقایسه با سال گذشته به ۹۵۰ هزار و ۹۴۲ تن رسیده است.
شکیبی‌نسب ادامه داد: با توجه به رونق روزافزون بندر بوشهر تلاش می‌شود به فراخور این رونق خدمات‌دهی مطلوبی به تجار و بازرگانان ارائه شود.
وی افزود: یکی از رویکردهای اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تعامل دوسویه و تأثیرگذار با بخش خصوصی است که این مهم به عنوان رویکرد راهبردی به طور ویژه دنبال می‌شود.
به گفته شکیبی نسب؛ در این زمینه توسعه زیرساخت‌های مجتمع بندری نگین و بویژه احداث جاده دسترسی به مجتمع مذکور در دستور کار جدی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر قرار دارد.
شکیبی‌نسب در بازدید مدیرکل بازرسی استان بوشهر از مجتمع بندری نگین اظهار کرد: از اواخر بهمن سال گذشته ترانزیت مشتقات نفتی در بندر بوشهر رشد فزاینده‌ای داشته که با اتمام پروژه جاده دسترسی مجتمع بندری نگین بخش قابل توجهی از خودروهای سنگین ترانزیتی به این مجتمع بندری منتقل می‌شود.
وی بیان کرد: طول جاده دسترسی مجتمع بندری نگین در مجموع ۹.۵ کیلومتر است که تاکنون ۴.۲ کیلومتر آن تکمیل شده و بخش باقیمانده تا پل فلزی نیز تا هفته دولت زیر بار ترافیک می‌رود.
شکیبی نسب ادامه داد: با توجه به استقرار تمام قطعات پل فلزی به عنوان مهم‌ترین بخش مسیر دسترسی مجتمع بندری نگین، انتظار می‌رود کل پروژه تا دهه فجر به بهره‌برداری کامل برسد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: با اتمام مسیر جدید دسترسی به مجتمع بندری نگین، مسیر قدیمی مسدود و نسبت به بهسازی آن اقدام خواهد شد که این پروژه اکنون در شرایط دریافت مجوز و تأمین اعتبار قرار دارد.
شکیبی‌نسب ادامه داد: مهم‌ترین دستاورد احداث و بهسازی جاده دسترسی به مجتمع بندری نگین، تسهیل در تردد ساکنان جزیره شیف، شرکت‌های پیرامونی و شتاب‌بخشی به روند جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به مجتمع بندری نگین است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ارتباط با پایانه بین‌المللی مسافربری دریایی بوشهر تصریح کرد: انتظار است با تلاش‌هایی که در حال انجام است، علاوه بر بخش داخلی، ۱۵ درصد باقیمانده از محیط پیرامونی پایانه نیز تا ۲ ماه آینده تکمیل شود.
به گفته شکیبی نسب؛ با توجه به تکمیل بخش داخلی پایانه، این ظرفیت در عید امسال نیز مورد استفاده هم‌وطنان و بویژه هم‌استانی‌ها در مسیر بوشهر-خارگ قرار گرفت.
مدیرکل بازرسی استان بوشهر نیز گفت: امید است با اتمام جاده دسترسی مجتمع بندری نگین، رونق مجتمع بندری نگین بخوبی محقق شود.
اسحاق شهبازی افزود: از بهمن‌ماه سال گذشته ترانزیت مشتقات نفتی نیز به خوبی در بندر بوشهر و مجتمع بندری نگین آغاز شده که با اتمام جاده دسترسی نگین، تردد خودروهای سنگین در بوشهر به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: امید است پایانه بین‌المللی گردشگری دریایی بندر بوشهر نیز به عنوان ظرفیتی قابل توجه آغازی بر توسعه گردشگری دریایی در استان و توسعه صنعت گردشگری استان بوشهر باشد.
برگزاری ۱۵ نشست و صدور ۵۸ مصوبه در خصوص توسعه دریامحور هرمزگان
 مسئول دبیرخانه کارگروه توسعه دریامحور استان هرمزگان با بیان اینکه تا کنون ۱۵ نشست به صورت مستمر و با حضور تمامی اعضا تشکیل شده است، گفت: نتیجه مباحث طرح شده ۵۸ مصوبه بوده که صورتجلسه‌های مربوطه بر اساس شرح وظایف محوله ابلاغ شده است.
لیدا مهربان در حاشیه برگزاری پانزدهمین کارگروه توسعه دریا محور به تشریح اقدامات صورت گرفته از آغاز بکار این کارگروه در استان پرداخت و افزود: هم‌راستا با ابلاغیه ۹گانه توسعه دریا محور از سوی مقام معظم رهبری کارگروه توسعه دریا محور استان هرمزگان به ریاست استاندار هرمزگان آغاز بکار کرد.
وی به ساختارسازی سیاست‌های ملی توسعه دریا محور در استان هرمزگان به عنوان بزرگ‌ترین استان ساحلی کشور اشاره کرد و گفت: ارائه این ساختار بنیادی به هیأت دولت به همت استاندار هرمزگان گامی مهم در جهت تبیین نقشه راهی برای تمامی ادارات و سازمان‌ها مبتنی بر سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب بوده است.
مسئول دبیرخانه کارگروه توسعه دریا محور استان هرمزگان با بیان اینکه تا کنون ۱۵ نشست به صورت مستمر و با حضور تمامی اعضا تشکیل شده است، افزود: نتیجه مباحث طرح شده ۵۸ مصوبه بوده که صورت‌جلسه‌های مربوطه بر اساس شرح وظایف محوله ابلاغ شده است.
مهربان یکی دیگر از موضوعات مهم را الگوبرداری از جوامع موفق در توسعه دریایی عنوان کرد و بیان داشت: با توجه به بهره‌گیری از اندیشه صاحب‌نظران، اندیشکده‌ها و جوامع موفق در امر حکمرانی دریا مورد توجه بوده ارتباط‌های تصویری برنامه‌ریزی و اجرا شده است.
به گفته وی؛ ارتباط تصویری استاد دانشگاه یوگاهاما ژاپن با موضوع حکمرانی دریایی برای جوامع محلی و ساختارسازی در کشور ژاپن و همچنین هم‌اندیشی بین‌المللی کارگروه توسعه دریا محور هرمزگان به صورت وبیناری با حضور مشارکت اساتید دانشگاه سوربن و آکادمی ژئوپلتیک پاریس و اساتید دانشگاه‌های داخلی با پیگیری امور دریا محور وزارت امور خارجه از جمله این برنامه‌ها بود.
مسئول دبیرخانه کارگروه توسعه دریا محور استان هرمزگان با بیان اینکه تا کنون ۱۵ نشست به صورت مستمر و با حضور تمامی اعضا تشکیل شده است، گفت: نتیجه مباحث طرح شده ۵۸ مصوبه بوده که صورت‌جلسه‌های مربوطه بر اساس شرح وظایف محوله ابلاغ شده است.

جستجو
آرشیو تاریخی