عبور ترانزیت از 20 میلیون تن
دولت سیزدهم ترانزیت 20 میلیون تن کالا از کریدورهای کشور را هدفگذاری کرده است که این هدف در حال تحقق است
در آخرین روزهای فعالیت دولت سیزدهم اهداف مختلفی که در ابتدای دولت برنامهریزی شده بود در حال به وقوع پیوستن است. در روزهای اخیر با گشایش سفارت آذربایجان در کشور، مسیری دیگر در راه دستیابی به رشد ارتباطات با این کشورهمسایه گشوده شد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازگشایی سفارت آذربایجان، گفت: احداث گذرگاه دوم ترانزیتی با کشور آذربایجان سبب رشد قابل توجهی در بخش تجارت و ترانزیت کالا شد. وزیر راه و شهرسازی درباره بازگشایی سفارت آذربایجان در دولت سیزدهم اظهار کرد: به دلیل مشکلی که در یک ونیم سال گذشته رخ داده بود، این سفارت تعطیل شده بود. برهمین اساس یکی از کارهای اصلی ما در کمیسیون مشترک همکاری ایران و جمهوری آذربایجان، بازگشایی این سفارت بود که با پیگیریهای انجام شده این سفارت بازگشایی شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقداماتی که در حوزه ترانزیتی با کشور آذربایجان انجام شده است، یادآور شد: احداث گذرگاه دوم ترانزیتی با کشور آذربایجان سبب رشد قابل توجهی در بخش تجارت و ترانزیت کالا شد که نسبت به مدت مشابه در سال قبل در ترانزیت کالا در بخش جادهای رشد ۷۰ درصدی را شاهد هستیم.
ترانزیت کالا از ایران از۲۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
بذرپاش خاطرنشان کرد: براساس برنامه هفتم که صادرات ۱۶ میلیون تن کالا به صورت ترانزیت هدفگذاری شده است، اگر این مسیر ادامه یابد، میزان ترانزیت کالا از۲۰ میلیون تن هم عبور خواهد کرد و یک رکورد تازه در ترانزیت کالا در کشور ثبت میشود. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مهم وزارتخانه در بخش حمل و نقل، پویش کاج (کاهش حوادث جادهای) است که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است و اثرات آن در برنامه اجرایی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بهعنوان یکی از سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نمایان است.
افتتاح ترمینال فرودگاههای رامسر و ایلام
وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه جلسه هیأت دولت از افتتاح ترمینال فرودگاههای رامسر و ایلام در دو هفته آینده خبر داد.
بذرپاش توضیح داد: ترمینال فرودگاه بینالمللی رامسر در دو هفته آینده به مدار خدمترسانی شبکه فرودگاهی کشور افزوده میشود که بعد از بینالمللی شدن فرودگاه رامسر این ترمینال میتواند مزیتهای خوبی را به این منطقه گردشگری کشور بیفزاید.
وی افزود: ترمینال فرودگاه ایلام نیز در دو هفته آینده افتتاح میشود که شبکه فرودگاهی کشور را در جنوب غرب کشور توسعه قابل توجهی میدهد.
بازگشت بیش از ۸۷ هزار زائر خانه خدا به کشور
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به عملیات بزرگ حج ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: عملیات حج در چند روز گذشته به پایان رسید و بیش از ۸۷ هزار زائر ازعربستان به کشور بازگشتند که از تمامی دستاندرکاران این بخش کمال تشکر را دارم.
تعیین نرخ بلیت هواپیما برای سفرهای اربعین
وی در پاسخ به سؤالی درباره سفرهای اربعین حسینی و نرخ بلیتها در این ایام توضیح داد: برای اربعین نرخگذاری انجام خواهیم داد و هر شرکتی همکاری نکند اجازه پرواز نخواهد داشت.
بذرپاش توصیه کرد مردم برای سهولت در سفرهای اربعین، بلیتهای سفر را به شکل رفت و برگشتی تهیه کنند تا مشکلات کمتری را در هنگام بازگشت از فرودگاه نجف و بغداد متحمل شوند.
افتتاح باقیمانده مسیر دوخطه ریلی اهواز-اندیمشک
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود از تکمیل و بهرهبرداری از۴۰ کیلومتر باقیمانده مسیر دو خطه ریلی اهواز و اندیمشک در روزهای آینده خبر داد. بذرپاش گفت: دو خطه شدن خط ریلی اهواز-اندیمشک که طول کلی آن ۱۱۰ کیلومتر است، ۷۰ کیلومتر آن در زمان حیات شهیدجمهور بهرهبرداری و افتتاح شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باقیمانده مسیر دو خطه ریلی اهواز-اندیمشک به طول ۴۰ کیلومتر به ارزش ۳ هزار میلیاردتومان در روزهای آینده افتتاح خواهد شد.
تکمیل راهآهن اردبیل-میانه تا پایان تابستان و راهآهن چابهار- زاهدان تا پایان سال
بذرپاش در ادامه از تزریق منابع مالی به پروژههای ریلی و سرعت گرفتن این پروژهها خبر داد و گفت: پروژه چابهار به زاهدان تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد و پروژه اردبیل-میانه نیز تا آخر تابستان به شبکه ریلی میپیوندد.
وی ادامه داد: پروژه ریلی شلمچه-بصره نیز با سرعت خوبی پیش میرود، اما طرف عراقی مقداری مشکل تأمین زمین داشت که حل شد.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در حوزه ترانزیت نیز تمام تلاشمان را میکنیم تا تفاهمها و قراردادها به مرحله عملیاتی برسد.
نقشهراه توسعه فناوری وزارت راه و شهرسازی
وزیر راه و شهرسازی، روز گذشته با حضور در جلسه هیأت دولت از نقشه راه توسعه فناوری وزارت راه و شهرسازی رونمایی کرد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص این سند اظهار کرد: استقرار فناوری در دستگاهها و تهیه نقشه فناوری کشور یکی از دستورات رئیسجمهور شهید بود که با محوریت مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی، نقشه راه توسعه فناوری وزارت راه و شهرسازی تهیه و تدوین شد.
وی افزود: باتوجه به اهمیت بخش مسکن و حملونقل در پیشرفت کشور و لزوم استقرار فناوری در وزارت راه و شهرسازی، نقشه راه توسعه فناوری وزارت راه و شهرسازی در سطح راهبردی، بهعنوان چهارچوبی برای تهیه و تدوین برنامههای عملیاتی توسعه فناورانه وزارت راه و شهرسازی تهیه و تدوین شد.
بذرپاش در ادامه توضیح داد: این نقشه راه در برگیرنده ۳۲ راهبرد است و ذیل این راهبردها مجموعاً شامل ۱۰۵ سیاست میشود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از محورهای راهبردی توسعه فناورانه میتوان به رشد درونزا و توجه به فناوریهای تولید داخل، شفافیت و پاسخگویی، تعامل و مشارکت، بهرهوری و در نهایت افزایش رضایت شهروندان اشاره کرد.
بذرپاش با اشاره به اینکه نقشه راه توسعه فناوری شامل اهداف کلان فناورانه در۶ بعد اقتصاد فناورانه، سرمایه انسانی، ساختار، محیط، حکمرانی و عملیات فناورانه است، اظهارکرد: یکی از مهمترین اهداف این سند، ارتقای بهرهوری و حکمرانی در وزارت راه و شهرسازی بر محور فناوری و دانش و همچنین بهبود سطح و کیفیت عملیات و اجراست.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به بازار مسکن گفت: قانون ساماندهی بازاراملاک و مسکن ابلاغ شد و سقف اجارهبها مشخص شد. مکانیزمهای سختگیرانهای در نظر گرفته شده که به نفع مردم است.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: همچنین سامانه خودنویس نیز فعال است و روزانه حدود ۸ هزار قرارداد اجاره در سامانه ثبت میشود.