صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و هفتاد و یک - ۳۰ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و هفتاد و یک - ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۴

روی خط خبر

اوپک پلاس سیاست تولید نفت خود را
تغییر نمی‌دهد

طبق گفته سه منبع آگاه از برنامه‌های اوپک پلاس، این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاست‌های تولید خود را تغییر نمی‌دهد.
به نقل از رویترز، سه منبع آگاه از برنامه‌های اوپک پلاس اعلام کردند این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاست‌های تولید خود را تغییر نمی‌دهد، از جمله طرح افزایش تدریجی تولید از ماه اکتبر. سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس جلسه آنلاین کمیته وزارتی نظارت بر برنامه‌های این ائتلاف را در اول ماه اوت برگزار می‌کنند تا به بررسی بازار بپردازند.
طبق گفته یکی از این سه منبع اوپک پلاس که خواسته  نامش فاش نشود، هدف از این اجلاس بررسی سلامت بازار است.
دفتر ارتباطات دولت عربستان و دفتر مرکزی اوپک در وین هنوز اظهار نظری در مورد این خبر نکرده‌اند.
ائتلاف اوپک پلاس در حال حاضر 5.86 میلیون بشکه در روز کاهش تولید خود را اجرایی می‌کند که حدود 5.7 درصد از تقاضای جهانی را تشکیل داده و از اواخر 2022 آغاز شده است.
اوپک پلاس در آخرین اجلاس خود در ماه ژوئن توافق کرد کاهش تولید 3.66 میلیون بشکه‌ای خود را تا پایان 2025 ادامه دهد و 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید داوطلبانه 8 عضو این ائتلاف هم سه ماه دیگر یعنی تا پایان سپتامبر 2024 ادامه داشته باشد.
این ائتلاف کاهش تولید 2.2 میلیون بشکه‌ای را به تدریج از اکتبر سال‌جاری میلادی تا سپتامبر 2025 لغو خواهد کرد.
الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه این در این هفته درخواست کرد اگر بازار به اندازه کافی قدرت دارد تا افزایش تولید از ماه اکتبر را تحمل کند، بهتر است تغییری در قرارداد ایجاد نشود.
وی گفت: «ما حالا گزینه افزایش تولید را داریم و همواره در حال بررسی بازار هستیم.»
عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان هم اعلام کرده بود اگر مشخص شود بازار قدرت کافی ندارد روند افزایش تولید اوپک پلاس متوقف شده و تولید بیش از پیش پایین می‌آید.
اجلاس وزارتی نظارت بر قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس معمولاً هر دو ماه یک بار بررسی شده و پیشنهادهایی برای تغییر سیاست در صورت لزوم ارائه می‌شود.

 

کاهش قیمت نفت برای دومین هفته متوالی
قیمت نفت روز جمعه تحت تأثیر دلار قوی و سیگنال‌های اقتصادی گوناگون، کاهش یافت و در مسیر دومین کاهش هفتگی قرار گرفت.
بهای معاملات نفت برنت ۳۸ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۸۴ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا با ۵۰ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت بر مبنای هفتگی، ۰.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.
شاخص دلار امریکا در پی انتشار آمار بهتر از حد مطلوب از بازار کار و بخش تولید امریکا، برای دومین روز متوالی صعود کرد.
دلار قویتر، به تقاضا برای نفت که به دلار قیمت‌گذاری می‌شود، لطمه می‌زند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی اشاره کردند: عدم اقدامات محرک اقتصادی از سوی چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است هم روی قیمت کالاها، تأثیر کاهشی داشته است.
آمار رسمی نشان داد اقتصاد چین در سه ماهه دوم امسال، ۴.۷ درصد توسعه یافت که بسیار ضعیف‌تر از حد انتظار بود و نگرانی‌ها نسبت به تقاضای این کشور برای نفت را برانگیخت.
قیمت نفت در دو روز معامله گذشته، از کاهش بیش از حد انتظار ذخایر نفت امریکا، حمایت یافته بود. با این حال، تحلیلگران شرکت مشاوره FGE اظهار کردند: روند ذخایر در ماه میلادی جاری، منفی‌تر از حد انتظار به نظر می‌رسد. برداشت از ذخایر نفت برای این وقت از سال، آهسته‌تر از حد انتظار بوده است و ذخایر سوخت جهانی، هفته گذشته افزایش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، در این بین، سه منبع آگاه به رویترز گفتند: گروه اوپک پلاس بعید است تغییر سیاست تولید نفت از جمله برنامه آغاز حذف کاهش تولید نفت از اکتبر را توصیه کند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی