الزام اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به اینکه نزدیک به 2.5 میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد، گفت: تاکنون ۱۲۰ هزار واحد مسکونی خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.
حسین جنتی با اشاره به اینکه سامانه املاک و اسکان به بازرسی اجرایی مردم در تعادل بازار مسکن تبدیل خواهد شد، گفت: با تکمیل سامانه املاک و اسکان و شناسایی و عرضه خانههای خالی، بازار عرضه و تقاضای مسکن به تعادل خواهد رسید.
جنتی گفت: قانون مالیات بر خانههای خالی در تمام کشورهای دنیا سالهاست عملیاتی شده اما در این خصوص تنها ابزارهای قانونی کافی نبوده و مردم نیز باید از سامانههای معرفیشده در این خصوص استقبال کنند تا با همراهی و تعامل از مبحث مالیات بر خانههای خالی و عرضه خانههای خالی هم درآمدزایی خوبی حاصل شود و هم بازار مسکن به تعادل برسد.
سیاست شناسایی خانههای خالی در بازار مسکن و عرضه آنها یکی از مهمترین برنامههایی بود که دولت سیزدهم بعد از چندین سال آن را به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن رساند و توانست با راهاندازی و تکمیل سامانه املاک و اسکان این بازار را به تعادل برساند؛ بازاری که در چند سال گذشته به دلیل عدم تولید مسکن دچار عقبماندگیهای بسیار زیادی شده بود که دولت با اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت و تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی توانست آن را به مرحله خوبی از پیشرفت و تعادل در بازار برساند.
طبق اعلام بسیاری از کارشناسان و انبوهسازان با توجه به موفق بودن این سیاست در دولت سیزدهم و عرضه بخش زیادی از واحدهای خالی به بازار یا ساماندهی این واحدهای خالی، دولت چهاردهم باید با تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن و عرضه آنها به بازار، بتواند بازار مسکن را از احتکار خانهها دور کند و این بازار را به سمت تثبیت قیمت هدایت کند.
در همین زمینه منصوری، عضو انجمن انبوهسازان مسکن کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه طبق سرشماری سال ۹۵ حدود 2.5 میلیون خانه خالی در سراسر کشور احتکار و به بازار عرضه نشده است، گفت: در چندین سال گذشته قانون مالیات بر خانههای خالی توسط مجلس به تصویب رسیده بود، اما هیچ یک از دولتها برای اجرایی شدن این قانون اقدامی نکردند، اما دولت سیزدهم با وجود تمامی سختیها و سنگاندازیها که وجود داشت توانست از طریق سامانه املاک و اسکان حدود ۱۲۰ هزار خانه خالی را به صورت قطعی شناسایی و آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی کند.
وی افزود: یکی از اقدامات مؤثر در بازار مسکن، عرضه خانههای احتکارشده و یکی از مزیتهای اصلی سامانه ملی املاک و اسکان شناسایی خانههای خالی و برنامهریزی برای بهبود بخش مسکن است.
عضو انجمن انبوهسازان مسکن بیان کرد: طبق قانون اگر اطلاعات کد ملی و کد پستی فرد خانهدار ثبت نشود، فرد جریمه شده و تعرفه برق آن خانه با بالاترین پلکان حساب میشود و دستگاههای خدمترسان نمیتوانند به فردی که اطلاعات هویتی آن ثبت نشده، خدمات ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه تکمیل اطلاعات خانوارها در سامانه املاک و اسکان و از سوی دیگر ورود اطلاعات واحدهای مسکونی به این سامانه، کمک بسیار مؤثری برای بازار مسکن به شمار میرود، گفت: دولتها میتوانند از طریق این قانون و ادامه دادن آن و تکمیل اطلاعات خانوارها بازار را به سمت رونق و همچنین تعادل بین عرضه و تقاضا هدایت کنند که این اقدام زمینهساز بهبود وضعیت بازار مسکن خواهد شد.
او گفت: دولت چهاردهم قطعاً میتواند با ادامه دادن طرح شناسایی خانههای خالی و پیگیری خانوارها برای ثبت اطلاعات و همچنین همکاری دستگاهها برای اتصال به سامانه، بازار مسکن را همچنان به سمت رونق و ثبات قیمت هدایت کند.