اختصاص۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع صندوق ملی مسکن برای ساخت واحدهای مسکونی

 
صندوق ملی مسکن سال 1401 به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های نهضت ملی مسکن و اجرای طرح‌های حمایتی مسکن راه‌اندازی شد. منابع مختلفی از محل بودجه‌های سنواتی، مالیات‌های بخش زمین و مسکن، مولد‌سازی، بازگشت اعتبارات مسکن مهر و... تأمین می‌شود. محمدرضا مهدیار‌اسماعیلی، رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ملی مسکن در بخش مسکن هزینه شده است، گفت: صندوق ملی مسکن مسئول تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری است و هم‌اکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان زمین در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری شده است.
روز گذشته نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن شامل تمامی منابع مختلف صندوق، مصارف، پیمان‌ها و قراردادها رونمایی شد. در این نرم‌افزار، منابع صندوق ملی مسکن شامل وجوه نقد، اسناد، اسناد خزانه، زمین، املاک و مستغلات؛ ثبت، نگهداری و به‌روزرسانی می‌شود. به گفته مسئولان صندوق، با راه‌اندازی این نرم‌افزار تمامی ذی‌حسابان استان‌های سراسر کشور مستقر در ادارات کل راه‌وشهرسازی به این سامانه متصل می‌شوند تا بتوانند تمامی درآمدها و هزینه‌ها را بموقع و در لحظه ثبت، ضبط و نگهداری کنند. همچنین این سامانه، جامع و یکپارچه و تحت وب است و سرورهای اصلی آن در وزارت راه‌وشهرسازی و صندوق ملی مسکن نصب شده است که تمامی استان‌ها نیز به آنها متصل می‌شوند.
مدیرعامل صندوق ملی مسکن در مراسم رونمایی از نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن با بیان اینکه صندوق ملی مسکن به‌رغم نوپا بودن در کشور ظرفیت‌های زیادی برای خانه‌دار کردن مردم در سراسر ایران فراهم کرده است، گفت: ایران دارای منابع متعدد از جمله زمین، نفت و معدن است و از طریق صندوق ملی مسکن و از منابع زمین، تمامی تلاش خود را برای خانه‌دار کردن مردم انجام خواهیم داد.
وی در خصوص منابع صندوق ملی مسکن اعلام کرد: از زمان تأسیس تاکنون ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ملی مسکن در بخش مسکن هزینه شده که ۲۰ هزار میلیارد تومان از این منابع از محل مستقیم منابع صندوق و مابقی از منابع غیرمستقیم و آورده مردم تأمین شده است.
رئیس صندوق ملی مسکن رونمایی از نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن را گامی برای ارتقای صندوق ملی مسکن و تقویت آن برشمرد و اظهار امیدواری کرد با ثبت منابع، مصارف و دارایی‌ها در این نرم‌افزار، شفافیت مالی تقویت شود.
مهدیار‌اسماعیلی با بیان اینکه صندوق ملی مسکن به‌ عنوان نهاد مالی در حوزه تأمین مالی مسکن کشور در کنار استفاده از منابعی مانند آورده متقاضیان، منابع بانکی و تسهیلات دولتی، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی مانند صندوق‌های املاک و مستغلات و مسکن و ساختمان اقدام به جذب سرمایه‌های خرد کرده است، توضیح داد: منابع قرض‌الحسنه این صندوق در اختیار سازندگان قرار می‌گیرد تا متقاضیان مسکن حمایتی دهک یک تا ۴ تنها با آورده ۱۰۰ میلیون تومانی و با دریافت تسهیلات صاحب خانه شوند.
وی یادآور شد: از سال آینده منابع مالی حاصل از وصول تسهیلات صندوق یکم وارد صندوق ملی مسکن می‌شود.
 رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن یکی از ظرفیت‌هایی که برای صندوق ملی مسکن ایجاد شده است را ظرفیت ماده ۵ قانون جهش تولید مسکن که به مولدسازی دارایی‌ها می‌پردازد عنوان کرد و افزود: صندوق ملی مسکن مسئول تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری است و هم‌اکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان زمین در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری شده است.
 وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ذی‌حسابان صندوق ملی مسکن با اشاره به افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان گفت: برای پروژه‌هایی با پیشرفت بالای ۷۰ درصد تسهیلات قرض‌الحسنه ۴۰۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود. علاوه بر منابع مالی مستقیم که صندوق به پروژه‌ها تزریق می‌کند، مردم ۲۴۰ هزار میلیارد تومان را برای نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.
 
 جذب منابع خرد مردم برای صندوق ملی مسکن
  وی گفت: در کشور خودروی صفر مدل سال ۱۳۹۸ داریم، این در حالی است که در دنیا خودروی ۵ سال ساخت اسقاط می‌شود. این بدان معناست که فرد از ترس آب شدن منابع، یک خودرو را ۵ سال نو نگه داشته است. در اقتصاد به این موجودی منابع می‌گویند. این منابع در ایران بسیار عظیم است که کسی برای آن کاری نکرده است. صندوق می‌تواند این منابع را جذب کند؛ صندوق از طریق فروش یونیت سرمایه مردم را حفظ می‌کند. با این کار دیگر پیدا کردن خودروی صفر مدل ۱۳۹۸ محال می‌شود.
وی با اشاره به اینکه نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها می‌تواند شفافیت مالی را ایجاد کند، گفت: در این نرم‌افزار امکان بهره‌مندی از ظرفیت‌های بورسی مانند صندوق‌های زمین و ساختمان، املاک و مستغلات یا شکل‌های دیگری که در بازار سرمایه ایران معتبر است، وجود دارد و از سوی دیگر این امکان بر اساس صلاحدید وزیر آینده وزارت راه‌وشهرسازی وجود دارد تا به صورت مستقیم از درگاه در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی تأمین مالی شود.
مدیرعامل صندوق ملی مسکن در ادامه تأکید کرد: ظرفیتی در این نرم‌افزار تعیین خواهد شد، زیرا به صورت اوراق بهادار نیست و خارج از ضوابط سازمان بورس هم قابلیت عرضه دارد اما در صورتی که تعارضی با قوانین سازمان بورس نداشته باشد و به صورت مستقیم از منابع مردمی تأمین مالی شود. امکانات نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن با فروش متری مسکن در بورس بسیار متفاوت است، زیرا این نرم‌افزار تابع قوانین سازمان بورس نخواهد بود.
وی ادامه داد: باور بر این است که اگر این نرم‌افزار در شرایط مطلوبی حرکت کند، سفته‌بازی‌های مضر (سکه، طلا، دلار و خودرو) در بازار مسکن متوقف شود، زیرا موجب آسیب به اقتصاد کشور است و از سوی دیگر منابع سرگردان خرد نیز جذب بازار مسکن می‌شوند.
مهدیار‌اسماعیلی در پایان با اشاره به تکلف بانک‌ها در خصوص اعطای تسهیلات مسکن افزود: بانک مسکن نخستین پرداخت‌کننده وام‌های مسکن بود و طبق قانون تا امروز ۱۷.۷ درصد از ۲۰ درصد وظیفه خود را عملی کرده است.

 

بــــرش

ثبت و گزارش‌دهی منابع، مصارف، پیمان‌ها و قراردادها
در مراسم رونمایی از نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن، مدیرکل امور مالی وزارت راه‌و‌شهرسازی گفت: منابع صندوق ملی مسکن شامل وجوه نقد، اسناد، اسناد خزانه، املاک و مستغلات است که در نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن که شامل تمامی منابع مختلف صندوق، مصارف، پیمان‌ها و قراردادها می‌شود، ثبت می‌شود. اصغر صمدی در خصوص این سامانه و نقش ذی‌حسابان و شفافیت مالی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: نرم‌افزار جامع مدیریت مالی دارایی‌ها و املاک صندوق ملی مسکن شامل تمامی منابع مختلف صندوق، مصارف، پیمان‌ها و قراردادها می‌شود. این مقام مسئول ادامه داد: منابع صندوق ملی مسکن شامل وجوه نقد، اسناد، اسناد خزانه، زمین، املاک و مستغلات است که در این نرم‌افزار ثبت، نگهداری و به‌روزرسانی می‌شود. صمدی ویژگی این نرم‌افزار را ثبت و نگهداری اموال و مستغلات عنوان کرد و گفت: از امروز تمامی ذی‌حسابان استان‌های سراسر کشور مستقر در ادارات کل راه‌وشهرسازی به این سامانه متصل می‌شوند تا بتوانند تمامی درآمدها و هزینه‌ها را بموقع و در لحظه ثبت، ضبط و نگهداری کنند.
مدیرکل امور مالی وزارت راه‌وشهرسازی تأکید کرد: این سامانه، جامع و یکپارچه و تحت وب است و سرورهای اصلی آن در وزارت راه‌و‌شهرسازی و صندوق ملی مسکن نصب شده که تمامی استان‌ها نیز به آنها متصل می‌شوند.
وی امکان گزارش‌گیری بهنگام و بموقع را برای دستگاه‌های نظارتی از دیگر ویژگی‌های این سامانه برشمرد و از ذی‌حسابان خواست با دقت در پیاده‌سازی نرم‌افزار همکاری داشته باشند.

جستجو
آرشیو تاریخی