خبر ویژه
دستگاهها مکلف به اتصال اطلاعات خود به زیرساختهای یکپارچه شدند
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: به موجب مصوبه این کمیسیون دستگاههای اجرایی مکلف شدند تا تمام اطلاعات پایگاههای خود را به زیرساخت یکپارچه ابری که ایجاد میشود، متصل کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محسن زنگنه در تشریح جلسه صبح دیروز (شنبه، ۱۴ مرداد ماه) کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: کمیسیون ماده ۱۰۷ لایحه برنامه هفتم توسعه را که مربوط به هوشمندسازی و دولت الکترونیک بود، مورد بررسی قرار داد. وی تأکید کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، دستگاهها مکلف شدند تا در زیرساخت یکپارچه ابری که دولت از طریق وزارت ارتباطات ایجاد میکند، تمام اطلاعات پایگاههای خود را به این زیرساختهای یکپارچه متصل کنند. همچنین دستگاههایی که با توافق خود مایل به این کار هستند، میتوانند اطلاعات خود را به این زیرساختهای یکپارچه منتقل کنند. همچنین نیروهای مسلح و دستگاههای امنیتی از مصوبه فوق مستثنی شدند.
دستگاهها مکلف به اتصال اطلاعات خود به زیرساختهای یکپارچه شدند
زنگنه ادامه داد: کمیسیون در مصوبه دیگری دستگاههای دولتی را مکلف کرد تا برنامه عملیاتی استقرار پیادهسازی چرخه هوشمندسازی دستگاه خودشان را بر اساس استقرار نظام حکمرانی مبنا در سال اول برنامه تکمیل کنند. وی ادامه داد: همچنین مقرر شد از ابتدای سال دوم برنامه دستگاههایی که به نحوی متولی پایگاه اطلاعاتی هستند، پایگاه خودشان را در یک سال اول تکمیل کنند و از ابتدای سال دوم عملاً هرگونه انتقال داده بین دستگاهی و استعلام سایر دستگاهها و یا حوزههای کسب و کار فقط به صورت آنی و برخط اجرا شود. به واقع بدین نحو ما دیگر مردم را درباره اخذ استعلامات و دادههای بین دستگاهی دچار مشکل نمیکنیم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: همچنین کمیسیون در مصوبه دیگری دستگاههای اجرایی را مکلف کرد تا سالانه ۲۰ درصد از خدمات دستگاه خودشان را به صورت برخط و هوشمند روی پایگاه اطلاعات و داده به مردم ارائه کنند، به نحوی که تا پایان برنامه ۵۰ درصد اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال و صد درصد اشخاص حقوقی بتوانند تمام خدمات خودشان را از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند دولت دریافت کنند.
وی گفت: همچنین کمیسیون مصوب کرد تا دستگاهها در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه مجاز به ایجاد سامانه جدید در سطح ملی نباشند چون یکی از مشکلات، مربوط به تعدد سامانههایی است که دستگاهها ایجاد میکنند و هزینههایی را روی دست دولت میگذارند، از این رو کمیسیون ایجاد هرگونه سامانه جدید در دستگاهها را ممنوع کرد، مگر اینکه ایجاد آن با اجازه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه شود. زنگنه در ادامه درباره ادامه جلسات کمیسیون تلفیق با وجود پشتسر گذاشتن مهلت قانونی پیرو آییننامه داخلی مجلس گفت: با حذف تعطیلات رسمی، تقریباً یک الی دو روز دیگر فرصت سه هفتهای کمیسیون به پایان میرسد، لذا با مذاکراتی که با هیأترئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی انجام شده، احتمالاً این مدت بین حداقل یک هفته کاری تمدید میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه بررسی اکثریت فصلهای برنامه هفتم توسعه به پایان رسیده است، ادامه داد: بنده فکر میکنم انشاءالله بتوانیم تا آخر هفته جاری یا نهایتاً اول هفته آینده گزارش کمیسیون درباره لایحه برنامه هفتم توسعه را نهایی کنیم.
۹ میلیون نفر در دولت سیزدهم بیمه شدند
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به توسعه بیمه همگانی در دولت سیزدهم گفت: تحت پوشش قراردادن جمعیت ۹ میلیوننفری فاقد بیمه، یکی از اقدامهای مهم دولت سیزدهم به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به برخی اقدامهای شاخص دولت در عرصه داخلی، افزود: مهار بیماری کرونا و کاهش فوتیهای روزانه از حدود ۷۰۰ نفر به نزدیک صفر از اقدامهای قابل تقدیر دولت در عرصه بهداشت و سلامت است. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین مردمیبودن، روحیه جهادی، تحرک و چابکی را از ویژگیهای شاخص دولت سیزدهم و رئیسجمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد موفق دولت سیزدهم در سیاست خارجی، بیان داشت: ارتباط با کشورهای همسایه بخصوص با عربستان سعودی از اقدامهای شاخص دولت در بُعد سیاست خارجی است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ترمیم و بهبود ارتباط با عربستان سعودی بهخاطر تأثیرپذیری مادی و معنوی ۲۵ کشور اسلامی از آن، فقط آثار منطقهای ندارد؛ بلکه در سطح جهانی در بهبود وضع سیاسی و تجاری کشور مؤثر است.
ذوالنوری با اشاره به اهمیت ارتباط با عربستان در بهبود ارتباط با بسیاری از کشورهای منطقه و آفریقایی، ادامه داد: با حل مشکل سیاسی و تجاری ایران با عربستان، موانع ارتباط با ۲۵ کشور اسلامی و آفریقایی نیز حل خواهد شد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تأکید مجدد بر عملکرد و کارنامه موفق دولت در سیاست خارجی، تصریح کرد: رویکرد دولت در عرصه سیاست خارجی سبب شده تا کشوری مانند امارات که از نظر تجاری و اقتصادی از اهمیت بالایی برای ایران برخوردار است برای افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی ابراز تمایل کند.