در حافظه موقت ذخیره شد...
آیا بورس کام بازارهای رقیب را تلخ خواهد کرد؟
باقر خادمی عنوان کرد: در چند سال گذشته بازارهای موازی بازار سرمایه بازدهی خوبی داشتند؛ اما بازار سهام عقب ماند، در نتیجه سال ۱۴۰۲ سالی است که نقدینگی به بازار سرمایه منتقل میشود. به عنوان نمونه خودرو که یک کالای مصرفی محسوب میشود، به کالای سرمایهای تبدیل شد، اما در حال حاضر نقدینگی از این بازار در حال خارج شدن است و بازارهای ارز و طلا نیز با همین مسأله مواجه هستند. در نتیجه سرمایهگذاری در این بازارها در سالجاری و سال آینده بازدهی نخواهد داشت.
خادمی تأکید کرد: پیشبینیها حاکی از این است که در نیمه دوم سالجاری نقدینگی از بازارهای رقیب خارج خواهد شد و به سمت بازار سرمایه کوچ خواهد کرد.
وی تصریح کرد: یکی از پتانسیلهای بازار سرمایه ادامه حذف قیمتگذاری دستوری در برخی کالاها است، البته تا کنون برخی کالاها مانند سیمان از قیمتگذاری دستوری خارج شدهاند.
این فعال بازار سرمایه افزود: پتانسیل دیگر بازار سرمایه تجدید ارزیابی شرکتهای بورسی است که در همین میان بسیاری از شرکتهای بورسی به دنبال تجدید ارزیابی داراییهای خود هستند.
کارشناس دیگر بازار سرمایه عنوان میکند اخبار مثبتی که در حوزه بینالملل منتشر میشود موجب شده نرخ ارز در بازار غیررسمی هم کاهش یابد و در همین حال برخی فعالان بازارها عنوان میکنند که نرخ دلار در بازار غیر رسمی تا کانال ۴۵ هزار تومان ریزش خواهد کرد.
نوید اختریزاده تصریح کرد: در حال حاضر رکود در بازارهای ارز، طلا، مسکن و خودرو سایه افکنده و این موضوع موجب شده سرمایهگذاران به این بازارها ورود نکنند، بنابراین کاهش خرید و فروش در بازارهای ارز، طلا، مسکن و خودرو بسیار عمیقتر شده است. در مقابل شاهد تقویت بنیادی بازار سرمایه هستیم، به عنوان نمونه گزارشهای سه ماهه شرکتهای بورسی که منتشر شده حاکی از آن است که سود شرکتهای بورسی روند صعودی دارد.
اختریزاده همچون خدامی پیشبینی میکند که نیمه دوم سالجاری شرایط بازار سرمایه بسیار بهبود خواهد یافت و نقدینگیها به بازار سهام جذب خواهد شد.