اخبار
صادرات نفت ایران با وجود اعمال 223 تحریم نفتی جدید 4 برابر شد
بررسی گزارشهای وزارت خزانهداری امریکا نشان میدهد که با وجود افزایش 223 تحریم نفتی علیه شبکه فروش ایران در بازه زمانی می2022 تا می2023، صادرات نفت کشور در بازه زمانی مذکور تقریباً 4 برابر شد و امروز به 1.6 میلیون بشکه در روز رسیده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، استراتژی صادرات نفت ایران از تعلل برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به «بازارسازی نفت» از مسیر سیاستهای شراکت استراتژیک با چین و خرید تقاضا در پالایشگاههای فراسرزمینی از جمله در ونزوئلا تغییر کرد.
این موضوع موجب شد که طبق آخرین گزارش شرکتهای ردیابی نفتکشها، تانکر ترکرز رقم فروش نفت و میعانات گازی ایران را 2.2 میلیون بشکه در ماه جاری میلادی اعلام کند.
بررسی گزارشهای وزارت خزانهداری امریکا نشان میدهد که این کشور از ماه میسال 2022 تا ژوئن سال 2023 سلسله تحریمهایی را بر شبکه فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران اعمال کرده است تا مانع رشد صادرات ایران شود که البته این تحریمها تأثیرگذار نبود.
در این بازه زمانی، وزارت خزانهداری امریکا 223 تحریم جدید را علیه شبکه فروش نفت ایران اعمال کرده است که به تفکیک شامل 25 فرد، 148 شرکت و 50 نفتکش مرتبط با ایران است.
اما نکته جالب اینکه با وجود افزایش 223 تحریم نفتی علیه شبکه فروش ایران، صادرات نفت کشور در بازه زمانی مذکور تقریباً 4 برابر شده است.
طبق آمار مؤسسه کپلر رقم صادرات نفت ایران از می2022 تا می2023 حدود 4 برابر شده و از حدود 400 هزار بشکه به 1.6 میلیون بشکه در روز رسیده است.
میزان هدر رفت آب 15.7 درصد
میزان آب بدون درآمد در کشور تا پایان تیرماه سال جاری به رقم ۲۷ درصد رسید. به گزارش چابک آنلاین، از اختلاف بین حجم آب ورودی به سیستم و مصارف مجاز با درآمد، آب بدون درآمد به وجود میآید. مصارف مجاز با درآمد عبارت است از مقدار مصرفی که بابت آن صورتحساب صادر و هزینه آن دریافت شده یا خواهد شد.
آب بدون درآمد شامل 3 بخش اصلی هدررفت واقعی (فیزیکی)، هدررفت ظاهری(غیر فیزیکی) و مصارف مجاز بدون درآمد است.
گفته میشود میزان آب بدون درآمد در بخش شبکه آب شهری یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب بوده است که با اضافه کردن آب بدون درآمد بخش روستایی، مجموع آن حدود 2 میلیارد مترمکعب در سال میشود.
هدررفت واقعی آب شامل بخشی از آب ورودی به شبکه توزیع بوده، بدون آنکه مصرف شود و به صورت نشتهای مختلف از شبکه به هدر میرود.
این نوع هدررفت شامل نشت از خطوط انتقال، نشت از شبکه توزیع، نشت از انشعاب، نشت از مخازن شبکه و سرریز از مخازن شبکه میشود.
از قرار معلوم میزان هدررفت فیزیکی و واقعی آب از شبکه توزیع در محدوده 15.7 درصد است.
متوسط هدررفت آب در کشورهای در حال توسعه ۲۰ درصد و در کشورهای توسعهیافته ۸ درصد است.