کمتر بودن میانگین حوادث در کارگاههای بزرگ
عضو شورای عالی حفاظت فنی کار با اعلام اینکه میانگین حوادث ناشی از کار در کارگاههای بزرگ کمتر از دیگر محیطهای کار است، گفت: دلیل این موضوع به طرز نگاه مثبت کارفرمایان در حوزه ایمنی بستگی دارد.
علی اصلانی، در گفتوگو با آتیه آنلاین، با تأکید بر ضرورت استمرار و گستردگی بازرسی کارگاهی در راستای ارتقای ایمنی محیط کار، بیان کرد: کاهش سطح ایمنی کارگاهی ناشی از نبود بازرسی مستمر ایمنی در محیطهای کار است که با کاهش زمان بازرسیها در شرایط افزایش تعداد نیروهای ناظر، کنترل بیشتر عمل به مسائل ایمنی و روابط کار محقق میشود.
اصلانی همچنین با تأکید بر اینکه میانگین حوادث ناشی از کار در کارگاههای بزرگ کمتر از دیگر محیطهای کار است و دلیل آن به طرز نگاه کارفرمایان در حوزه ایمنی برمیگردد، افزود: عدم حضور متخصص ایمنی در کارگاههای متوسط و کوچک، بسیاری از حوادث شغلی را موجب میشود.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار نبود تناسب و گستردگی لازم بین میزان کارگاهها، نیروی بازرسی کار و افراد متخصص حوزه ایمنی کارگاهی را عامل رشد حوادث ناشی از کار دانست و گفت: استانداردهای آموزشی حوزه ایمنی کار از اساسیترین موضوعات حوزه ایمنی نیروی کار شاغل به شمار میرود که در این راستا بهروزرسانی استانداردها در اولویت است. بررسی مجدد و اصلاح بخشی از آییننامههای مقرراتی برای رشد اثرگذاری در حوزه تأمین ایمنی کارگاهها و نیروی کار، زمینه ایجاد شرایط بهتر را در این حوزه به وجود میآورد.
بازرسیهای حوزه کار، اصلاح قوانین و مقررات ایمنی حوزه کار، الزام کارگاهها به اجرای قوانین با استفاده از تضمین اجرای قانون، ارتقای فرهنگ ایمنی کار، حمایت دولت و نهادهای متولی حوزه کار از اقدامات در راستای توسعه ایمنی کارگاهی و بهروزرسانی استانداردهای حوزه ایمنی کار را باید مجموعهای از عوامل مؤثر در ارتقای ایمنی و کاهش آمار حوادث شغلی دانست.
به همین واسطه، با توجه به روند مقایسه قابل توجه آمار میانگین حوادث کار در کشور ما و جهان، الزام رشد شاخصهای مؤثر در این بخش و بهبود فرایندهای مؤثر در ارتقای کیفی و کمی ایمنی کارگاهی باید توسط متولیان این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
آمارهای حوزه حوادث کار کشور حاکی از وقوع حدود 10 هزار مورد حوادث ناشی از کار و آسیبهای آن به افراد شاغل و همچنین تعداد 800 مورد فوتی ناشی از این موارد است.