بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی: سپرده‌های ایران نزد بانک‌های خارجی از 13 میلیارد دلار گذشت

رشد 10 درصدی مراودات مالی ایران با بانک‌های خارجی

بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از رشد 10 درصدی مراودات مالی ایران با بانک‌های خارجی در سه ماهه چهارم 2023 خبر داد و کل سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها را بیش از 13 میلیارد دلار اعلام کرد

 بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از رشد ۱۰ درصدی مراودات مالی ایران با بانک‌های خارجی در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ خبر داد و کل سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها را بیش از ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرد.
به گزارش «ایران اقتصادی»، بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ برابر با ۱۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار بوده است.
سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها و مؤسسات نسبت به سه‌ماهه قبل ۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار برابر با ۹ درصد افزایش داشته است. در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی ۱۱ میلیارد و ۹۹۵ میلیون دلار اعلام شده بود. از کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۲ میلیون دلار نزد بانک‌های خارجی و ۴۴۷ میلیون دلار نزد مؤسسات مالی غیربانکی و بقیه نزد بخش‌های غیرمالی قرار داشته است.
بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از نگهداری ۶۲ درصدی سپرده‌های خارجی ایران برابر با ۸ میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار در قالب یورو خبر داده است. سهم دلار ۴۱۴ میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش تعهدات ایران در برابر بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ نیز با افزایش ۱۶۰ میلیون دلاری برابر با ۱۹ درصد نسبت به سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ به ۹۹۷ میلیون دلار رسیده است. تعهدات ایران نزد این بانک‌ها در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ بالغ بر ۸۳۷ میلیون دلار بوده است.
از کل تعهدات ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۵۰۱ میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران در برابر بانک‌ها بوده است، همچنین ۹۳۴ میلیون دلار از تعهدات ایران در قالب یورو و ۹ میلیون دلار در قالب دلار بوده است.

رشد ۱۰ درصدی مراودات مالی ایران با بانک‌های خارجی
بر این اساس مجموع مراودات مالی ایران با بانک‌ها و مؤسسات خارجی در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مراودات ۱۲ میلیارد و ۸۳۲ میلیون دلاری ایران در سه ماهه سوم این سال رشد ۱۰ درصدی برابر با ۱ میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار داشته است.
مقر اصلی بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در شهر «بازل» در سوئیس است و گزارش‌های آن تحت عنوان «بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر می‌شود. بانک‌های مرکزی ۶۳ کشور دنیا عضو این مؤسسه هستند.
بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از مؤسسات پولی بین‌المللی معتبر جهان است که در سال ۱۹۳۰ میلادی تأسیس شده است و از قدیمی‌ترین سازمان‌های بین‌المللی دنیا به شمار می‌رود. بانک تسویه بین‌المللی بر اساس توافقنامه لاهه در سال ۱۹۳۰، بین آلمان، بلژیک، ایتالیا، فرانسه، بریتانیا، ژاپن، سوئیس و ایالات متحده تأسیس شد. BIS برای اولین بار دفتر خود را در شهر بازل سوئیس در ۱۷ مه۱۹۳۰ افتتاح کرد.
این بانک دارای ۶۳ بانک مرکزی عضو است که کشورهای مربوطه بیش از ۹۵ درصد از تولید ناخالص داخلی در جهان را تأمین می‌کنند. مقر بانک تسویه بین‌المللی در بازل سوئیس است و دو نمایندگی نیز در هنگ کنگ و مکزیک دارد. از آنجا که مشتریان بانک تسویه بین‌المللی را بانک‌های مرکزی کشورها و سازمان‌های بین‌‌المللی تشکیل می‌دهند، این نهاد از افراد و شرکت‌های خصوصی سپرده نمی‌گیرد و به آنها خدمت‌رسانی مالی نیز نمی‌کند و گزارش‌های آن تحت عنوان «بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر می‌شود. این نهاد، میزبان گروه‌های بین‌المللی است که ثبات مالی جهانی را دنبال می‌کنند. از این‎رو، افزون بر خدمات بانکی که به بانک‌های‌ مرکزی و سایر سازمان‌های بین‌المللی ارائه می‌دهد، تعامل میان بانک‌ها را نیز تسهیل می‌کند.
از آنجا که پایداری پولی و مالی یک شرط مقدماتی برای رشد اقتصادی پایدار به شمار می‌رود، بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی، بخشی از فعالیت‌های خود را در دامنه‌ای گسترده‌تر به شکل زیر تعریف کرده است:
بانک تسویه بین‌المللی به‌عنوان سازمانی از بانک‌های مرکزی، به‌دنبال آن است تا سیاست‌های پولی را در بین بانک‌های مرکزی ۶۰ عضوی خود، قابل پیش‌بینی‌تر و شفاف‌تر کند. از سوی دیگر، هدف BIS حفظ سیاست پولی مطابق با واقعیت و کمک به اجرای اصلاحات پولی به موقع، به‌عنوان یک سیاست همزمان در بین بیش از ۶۰ بانک عضو و همچنین با مشارکت صندوق بین‌المللی پول است.
یکی دیگر از نقش‌های BIS، تنظیم کفایت سرمایه است. سیاست کفایت سرمایه درباره دارایی‌های سرمایه‌ای و حقوق صاحبان سهام اعمال می‌شود. اینها در بسیاری از شرایط می‌توانند بیش از حد ارزش‌گذاری شوند، زیرا همیشه شرایط فعلی بازار را منعکس نمی‌کنند یا به اندازه کافی ریسک هر موقعیت معاملاتی را ارزیابی نمی‌کنند. بر این اساس، استانداردهای بازل مستلزم آن است که نسبت سرمایه به دارایی بانک‌های تجاری فعال بین‌المللی بالاتر از حداقل استاندارد بین‌المللی باشد تا انعطاف‌پذیری بخش بانکی بهبود یابد.
همچنین، بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی، به‌عنوان یک بانک عمل کرده و برای فعالیت‌های بانکی با سایر سازمان‌های مالی بین‌المللی رقابت می‌کند. مشتریان آن، بانک‌های مرکزی کشورهای عضو آن هستند، اما حساب‌های جاری برای افراد و دولت‌ها ندارند.

جستجو
آرشیو تاریخی