5 درصد سهام بنگاههای درحال واگذاری به کارکنانش میرسد
سهامدار شدن ۴۰۰ هزار نفر با سهام ترجیحی
با واگذاری هر بنگاه دولتی، کارکنان آن طبق قانون بخشی از سهام بنگاه را دریافت میکنند و براساس اعلام مسئولان سازمان خصوصیسازی، تاکنون 400 هزار نفر از این طریق سهامدار بنگاههایی شدهاند که درآن مشغول کارند یا از آن بازنشسته شدهاند.
به گفته مدیرکل دفتر توسعه مردمیسازی واگذاریهای سازمان خصوصیسازی، واگذاری سهام ترجیحی در دستور کار تمام واگذاریهای سازمان قرار دارد که تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از مردم به همین شکل سهامدار شدهاند.
راضیه ذوالنوریان اظهار کرد: بحث مردمیسازی اقتصاد را نمیتوان صرفاً به سالهای اخیر محدود کرد چراکه مبانی اصلی مردمیسازی اقتصاد به سیاستهای کلی اصل ۴۴ برمیگردد که مقام معظم رهبری آن را در سال ۱۳۸۴ ابلاغ فرمودند. قانون سیاستهای اصل ۴۴ بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت گسترش مالکیت مردم، ثروتآفرینی، ایجاد ثروت پایدار برای مردم، ایجاد اشتغال و کاهش تصدیگری دولت تدوین شد و به عنوان دستورالعمل و مسیر راه سازمان خصوصیسازی قرار گرفت.
وی عنوان کرد: سهام عدالت یکی از بزرگترین طرحهای ملی بود که از سال ۱۳۸۵ شروع شد و سال ۱۳۹۵ با فرمان آزادسازی از سوی مقام معظم رهبری، مالکیت این سهام منتقل شد و مدیریت آن نیز کماکان در مرحله ساماندهی و انتقال است و شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد این مهم را دنبال میکنند.
جزئیات سهام ترجیحی کارکنان
ذوالنوریان به موضوع سهام ترجیحی کارکنان نیز اشاره کرد و گفت: واگذاری سهام ترجیحی در تمام واگذاریهای این سالها و برنامه امسال و سالهای بعد سازمان خصوصیسازی قرار دارد؛ طبق قانون پنج درصد از سهام بنگاهِ مورد واگذاری به کارکنان و کارگران و بازنشستگان همان دستگاه تعلق میگیرد و پنج درصد هم برای سایر مدیران و متخصصانی است که در آن حوزه فعالیت دارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار نفر از مردم کشورمان به همین شکل سهامدار شدند، افزود: در حال حاضر ۳۵ هزار نفر در شرکت مخابرات ایران و هزار و 500 نفر در پالایشگاه شازند سهامدار هستند و بنده معتقدم که این اقدام در افزایش بازدهی کارکنان و پرسنل بنگاهها بشدت مؤثر است.
وی گفت: بعد از اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند، سعی کردیم دو راهبرد جدید توجه به بخش تعاون و عرضه اولیه سهام شرکتها را به اقدامات خود اضافه کنیم و برای آنها برنامهریزی داشته باشیم؛ ثروت مردم در هر نفر واحد عدد قابل توجهی نیست اما وقتی افراد در قالب تعاونیها جمع شوند، میتواند یک سرمایه ملی و مردمی خوبی را گردآوری کند و یکی از برنامههای سازمان خصوصیسازی برای سال جاری، توجه به بخش تعاون و واگذاری به همین بخش است.
مدیرکل دفتر توسعه مردمیسازی واگذاریهای سازمان خصوصیسازی افزود: با استفاده از ظرفیتهای قانونی تعاونیهای عمرانی، شهرستانی و فراگیر ملی و غیره میتوان مسأله مردمیسازی اقتصاد را دنبال کرد. این مقام مسئول با اشاره به تشکیل جلسات و کارگروههای متعدد در چهار ماهه ابتدایی امسال عنوان کرد: برنامهریزیهایی در سازمان انجام شده و این دو راهبرد جدید را در فصل جدید واگذاریها محقق خواهیم کرد.
ذوالنوریان تصریح کرد: سازمان خصوصیسازی برای اینکه اقتصاد مردمیسازی شود و واگذاریها نیز عایدی خوبی را نصیب کشور کند، دو برنامه ویژه و کلان را در دستور کار قرار داده است که برنامه نخست اهلیت سنجی و تدوین آییننامه و دستورالعمل اهلیتسنجی و برنامه دوم هم بحث آسیبشناسی واگذاریها برای جلوگیری از تکرار خطاهای گذشته است.
مدیرکل دفتر توسعه مردمیسازی واگذاریهای سازمان خصوصیسازی گفت: یکی از اقدامات سازمان خصوصیسازی برای امسال این است که تلاش میکند بنگاههایی را که هنوز بورسی نیستند پذیرش کند.