500 هزار خانه خالی در کشور شناسایی شد
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی از طریق سامانه املاک و اسکان همزمان با راهاندازی این سامانه در کشور شناسایی شد.
ابوالفضل نوروزی با بیان اینکه شناسایی خانههای خالی را در دولت سیزدهم ساماندهی کردهایم گفت: قانون ساماندهی و شناسایی خانههای خالی از سال ۵۲ مصوب شده بود، اما هیچ یک از آنها را دولت اجرایی نکرده بود.
وی ادامه داد: این قانون شامل بخشهای مختلف بود اما هیچ دولتی آن را به مرحله اجرایی نرسانده بود در صورتی که دولت سیزدهم با رویکرد مقابله با دانه درشتها و عرضه حداکثری مسکن، آن را اجرایی کرد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی بیان کرد: دولت سیزدهم با اجرایی کردن قانون شناسایی خانههای خالی به دنبال درآمدزایی نبوده است، اما در حال حاضر ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از طریق سامانه املاک و اسکان شناسایی کردهایم که با عرضه حداکثری آنها میتواند زمینه را برای تعادل در بازار مسکن فراهم کند. نوروزی بیان کرد: هشدارهای لازم را به مالکان خانههای خالی داده و تماس گرفتهایم و از سوی دیگر نامه نگاری با شرکتهای بزرگ وبانکهایی که بیش از ۱۰۰ خانه خالی را در دستور کار خود قرار داده و هشدارهای لازم را دادهایم. هزار پروژه نهضت ملی مسکن تسهیلات ساخت دریافت کردهاند.
520 هزار پروژه نهضت ملی مسکن تسهیلات دریافت کردهاند
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن همچنین با اشاره به جدیدترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت راه وشهرسازی در خصوص ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن گفت: تا به امروز بیش از ۵۲۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکن موفق به دریافت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی شدهاند.
درحال حاضر بخش عظیمی از پروژههای نهضت ملی مسکن چشم انتظار تأمین منابع مالی از سوی بانکها هستند و همواره این موضوع هم از سوی مسئولان بخش مسکن کشور اعلام میشود، اما به نظر میرسد که در حال حاضر این موضوع چندان مورد توجه بانکهای کشور نبوده و بخش عظیمی از پروژههای نهضت ملی مسکن چشم انتظار تأمین منابع مالی از سوی بانکها هستند.
به گفته ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی برخی از بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مقاومت میکنند، اما نباید فراموش کرد که پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و همچنین تسهیلات ودیعه مسکن در قالب قانون ساماندهی زمین و مسکن و قانون جهش تولید مسکن وجود دارد و تمامی بانکها باید به قوانین پایبند باشند.
همچنین اسماعیلی مدیرعامل صندوق ملی مسکن اعلام کرده است که همچنان بعد از گذشت یک سال وحتی بعد از برگزاری جلسات شورایعالی مسکن بسیاری از بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مقاومت کرده که برای آنها جریمههای مالیاتی لحاظ کردهایم اما در حال حاضر از ۲۱ بانک کشور سهمیه ۱۸ بانک صفر ویا کمتر از یک درصد است و تنها یک یا دو بانک در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را داشته اند؛ که درهمین زمینه هم حسینی مدیرعامل بانک مسکن در خصوص آخرین آمارپروژههای نهضت ملی مسکن اعلام کرده است که از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن تا ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳، مجموعاً ۵۲۸ هزار و ۳۵۸ واحد مسکونی در قالب ۹۲ هزار و ۲ پروژه از سوی اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، صندوق مسکن و قرارگاه امام حسن(ع) به بانک مسکن معرفی شده است و۲۰۹ هزار و۸۵۹ واحد نیز خودمالک هستند.
وی با بیان اینکه از مجموع مبلغ تأمین اعتبار پروژههای نهضت ملی مسکن، بیش از ۹۷ هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان بهعنوان سهمالشرکه به سازندگان پروژهها توسط بانک مسکن پرداخت شده است افزود: تاکنون تعداد ٣٩ هزار و ۴۵٨ واحد مسکونی نهضت ملی نیز در بانک مسکن به بهرهبرداری و فروش اقساطی رسیده است.