صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و هفتاد و چهار - ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و هفتاد و چهار - ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۵

تجارت

تعاملات اقتصادی ایران در خلیج فارس افزایش یافت

تراز مثبت تجاری ایران با عمان و قطر

در بهار امسال، ۳۹۲ میلیون دلار کالا به عمان صادر کردیم که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش40 درصدی را تجربه کرد.
عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت:۱۰ قلم اول کالاهای صادراتی ایران به عمان در این مدت شامل قیرنفت، شمش از آهن و فولاد غیرممزوج، سایر اوره، سنگ‌آهن به‌هم فشرده شده، محصولات آهنی حاصل احیا، محصولات آهنی اسفنجی، سایر هیدروکربورهای حلقوی، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، سایر شمش، میله‌های گرم از آهن یا فولاد غیرممزوج بوده است.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در بهار ۱۴۰۳ واردات ایران از عمان، ۱۰۴ میلیون دلار بود این درحالی است که میزان واردات ایران در سال گذشته از عمان ۱۹۸ میلیون دلار محقق شد. ربیهاوی تصریح کرد: اهم اقلام عمده کالاهای وارداتی از عمان در مدت مذکور شامل ذرت دامی، سایر کک‌ها و نیمه‌کک، سایر زغال سنگ‌ها، دامپرها برای استفاده در شاهراه‌ها، سایر کاغذها و مقواهای قشرنزده، جو به استثنای بذر، فرونیوبیوم، گرید بطری، سایر استرلیزه‌کننده‌های طبی و سایر ترکیبات هتروسیک است.

رشد 16 درصدی تجارت
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران به تجارت با قطر اشاره کرد و افزود: صادرات ایران به کشور قطر در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳ حدود ۳۰ میلیون دلار بود که عدد ارزش صادراتی ایران به قطر حکایت از این مهم دارد که تجارت دو کشور در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد رشد را تجربه کرده است. وی با برشمردن مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به قطر، گفت: گوجه فرنگی، دام و طیور، محصولات پروتئینی، قیر، آبزیان، کلینر، هندوانه، کفپوش‌های ماشینی، پسته و زعفران ۱۰ قلم کالای مهم صادراتی ایران به قطر بوده است.
به گفته مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳ واردات ایران از قطر، ۲۴ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد افزایش داشت.
ربیهاوی با اشاره به مهم‌ترین اقلام وارداتی از قطر، خاطرنشان کرد: اهم اقلام عمده کالاهای وارداتی از قطر در مدت مذکور شامل محصولات شیمیایی غیرآلی، قطعات و لوازم یدکی، صنعت روشنایی، شوینده، سیم و کابل، سایر نیرومحرکه، سایر محصولات شیمیایی و سایر محصولات سلولزی است.

 

 رئیس انجمن صنایع نساجی:

واردات پارچه و پوشاک کنترل شود

واردات بی‌رویه، بازسازی و نوسازی صنایع و تخصیص ارز بخشی از چالش‌های واحدهای نساجی است که انتظار داریم دولت جدید این موانع را از سر راه تولید بردارد.
مجتبی دستمالچیان رئیس انجمن صنایع نساجی ایران گفت: با وجود قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه که برای حمایت از تولید داخل تصویب شد، انتظار می‌رود ممنوعیت واردات کالاهای مشابه در صنعت نساجی مد نظر قرار گیرد زیرا وفورِ واردات رسمی و غیر رسمی، صنعت را تحت‌الشعاع قرار داده و اجازه رشد به صنعت نساجی نمی‌دهد.
وی افزود: از این رو انتظار داریم دولت آینده این موضوع را مدیریت و واردات پارچه و پوشاک را در زنجیره نساجی کنترل کند.
رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به سن بالای ماشین‌آلات صنعت بیان داشت: در صنعت نساجی به دلیل عمر زیاد ماشین‌آلات نیاز داریم که بازسازی و نوسازی صورت گیرد، اما در حال حاضر امکان ثبت سفارش ماشین‌آلات نساجی وجود ندارد و انتظار داریم این دغدغه فعالان نساجی حل شود.

جستجو
آرشیو تاریخی