اعلام جزئیات طرح فجرانه کالابرگ اعتباری پس از ۳ ماه اجرا

۷ دهک اول درآمدی ۱۵۰ میلیون بسته غذایی خرید کردند

دولت سیزدهم برای اجرای سه مرحله طرح فجرانه ۲۸ همت یارانه اختصاص داد و سه برابر این میزان نیز توسط مردم برای خرید در طرح فجرانه هزینه شد.
هزینه‌کرد ۱۱۲ همتی دولت و مردم در طرح فجرانه، عبور از ناترازی صندوق‌های بازنشستگی تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بورسی شدن ۴۷ شرکت تابعه این وزارتخانه از دستاوردهای دولت سیزده در طول فعالیت آن بوده است.

جزئیات طرح فجرانه
روز گذشته در حالی سومین مرحله از طرح فجرانه به پایان رسید که بنا به گفته معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بزرگترین خرید از سوی مردم در چند دهه گذشته بوده است، به‌طوری که در این سه ماه منتهی به ۲۱ اردیبهشت امسال، ۷ دهک اول درآمدی ۱۵۰ میلیون بسته غذایی خریداری کردند و دولت نیز ۲۸ همت به این طرح اختصاص داد.
طرح فجرانه که از دل طرح کالابرگ الکترونیک بیرون آمده بود، در روز جمعه به پایان رسید و احتمال اینکه این طرح ادامه‌دار باشد، بسیار زیاد است.
علیرضا عسگریان در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به میان خبرنگاران آمد و از آخرین دستاوردهای این طرح توضیحاتی ارائه کرد.
طبق گفته عسگریان، دولت سیزدهم برای اجرای سه مرحله طرح فجرانه که از ۱۷ بهمن آغاز شد و روز گذشته به پایان ‌رسید، ۲۸ همت یارانه اختصاص داد.
وی که در بازدید از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در نمایشگاه دائمی تهران حضور یافته بود، اظهار داشت: سه برابر مبلغ ۲۸ همت نیز توسط مردم برای خرید در طرح فجرانه هزینه شد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در این طرح، مردم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن خرید کردند، گفت: این طرح بزرگ‌ترین خرید مردم از ۱۱ قلم کالای اساسی در فروشگاه‌ها بوده است که با حمایت دولت سیزدهم رقم خورد.
وی ادامه داد: ۱۵۰ میلیون بسته غذایی از طریق این طرح توزیع و ۱۰۰ میلیون صورتحساب خرید صادر شد.

استقبال ۷۵ رصدی مردم از طرح فجرانه
عسگریان بیان داشت: میزان استقبال از این طرح کالابرگ ۷۵ درصد و استقبال دهک‌های اول تا سوم ۹۰ درصد بوده که در طول اجرای طرح کالابرگ بی‌سابقه بوده است.
وی تأکید کرد: دولت سیزدهم ۳۴۰ هزار میلیارد تومان در سال یارانه و کالابرگ پرداخت می‌کند که رقم قابل توجهی در حمایت از معیشت مردم است.

پرداخت ۲۳۰ همت از بدهی دولت‌های قبل به صندوق تأمین اجتماعی
بنا به گفته معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق تأمین اجتماعی و دیگر صندوق‌های بازنشستگی تابعه این وزارتخانه، از ناترازی منابع عبور کرده‌اند.
عسگریان برای اثبات ادعای خود، اعلام کرد که در حال حاضر ضریب پشتیبانی صندوق تأمین اجتماعی، یک به چهار است، یعنی اینکه به ازای هر بازنشسته ۴ نفر شاغل به تأمین اجتماعی اضافه می‌شوند.
وی ابراز داشت: صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت‌های قبل طلب دارد که دولت سیزدهم در ۲ سال فعالیت خود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان را پرداخت کرده است.
عسگریان ادامه داد: اکنون شاهد رشد و بهبود وضعیت تولید در شرکت‌های تابعه وزارت کار و صندوق تأمین اجتماعی هستیم.

۴۷ شرکت تابعه وزارت کار بورسی می‌شود
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۱۰۳ شرکت در حوزه‌های مختلف زیرنظر این وزارتخانه هستند، گفت: از این تعداد ۴۷ شرکت بورسی نیستند که قرار است با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته وارد بازار سرمایه شوند. وی گفت: ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه باعث شفافیت در صورت‌های مالی و عرضه کالاها می‌شود. به گفته عسگریان، از مجموع کل شرکت‌های تابعه وزارت کار، ۶۱ شرکت پتروشیمی هستند.

تشکیل میز تخصصی نفت و گاز در وزارت رفاه
وی با اشاره به اینکه میز تخصصی نفت‌و‌گاز در وزارت رفاه تشکیل شده است، گفت: به‌خاطر اهمیت شرکت‌های پتروشیمی این میز از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است تا در جهت تکمیل زنجیره ارزش، سودآوری و ارزآوری شرکت‌های تابعه این وزارتخانه با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: شرکت‌های تابعه وزارت کار شامل پتروشیمی، سلولزی، لاستیک و سایر تولیدات سهم قابل‌توجهی در بازار دارند و امسال نیز در جهت رشد تولیدات برنامه‌ریزی کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه متانول ۱۰ درصد، اوره ۱۲ درصد، اتیلن ۲۰ درصد تایر و نخ تایر ۲۰ تا ۴۴ درصد، روان‌کارها شامل روغن‌های پایه و ضدیخ ۳۰ درصد و قیر ۳۱ درصد سهم کل بازار توسط شرکت‌های تابعه این وزارتخانه تأمین می‌شود. همچنین میزان حجم فراورده‌های پتروشیمی در شرکت‌های زیرنظر صندوق تأمین اجتماعی ۳.۴ میلیون تن بوده است که با رشد ۲۴ درصد به ۴.۳ میلیون تن در سال جدید دست خواهیم یافت ضمن اینکه برنامه ما برای شرکت شستا از سه میلیون ۶۶۰ هزار تن رسیدن به رشد ۷۲ درصدی با ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.
عسگریان بر سرمایه‌گذاری‌های سنگین در حوزه‌های مختلف بویژه پتروشیمی تأکید کرد و گفت: برای صندوق تأمین اجتماعی در سال گذشته برای برنامه پنج ساله ۲ میلیارد دلار و برای شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در شرایط تحریمی صورت گرفته است. وی اضافه کرد: نوع سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه‌های مختلف متنوع است، امیدواریم با غلبه بر تحریم‌ها بتوانیم به بهبود اقتصادی شرکت‌ها کمک کنیم.

صادرات به کشورهای همسایه و آفریقایی
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر صادرات تولیدات شرکت‌های زیر مجموعه این وزارتخانه تأکید کرد و گفت: تشکیل میز تخصصی نفت و گاز در جهت رشد صادرات و ارزآوری است در همین راستا تمرکز ما بر صادرات به کشورهای همسایه و آفریقایی است که فاقد محصولات پتروشیمی و صنایع کشاورزی هستند. وی ادامه داد: در همین راستا هماهنگی‌های خوبی با سفارتخانه‌ها و وزارت امور خارجه داشته‌ایم تا از ظرفیت‌های صادراتی استفاده کنیم. عسگریان تأکید کرد: در حوزه‌های مختلف آماده صادرات هستیم. در حوزه پتروشیمی دارای موقعیت استراتژیک هستیم نه تنها بازارها را از دست نداده‌ایم بلکه با افزایش تولید، تأمین نیاز داخلی به دنبال بازارهای هدف صادراتی جدید هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف صنعتی به خودکفایی رسیده‌ایم، گفت: با وجود شرایط تحریمی در حوزه صنعت لاستیک و نخ تایر و فراورده‌های پتروشیمی به دستاوردهای خوبی دست یافته‌ایم.
 

جستجو
آرشیو تاریخی