دور جدید عرضه خودروهای وارداتی آغاز می‌شود

در نخستین مرحله سامانه خودروهای برقی، خودروهای تخصیصی از طریق این سامانه به متقاضیان براساس قرعه‌کشی اختصاص می‌یابد.
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت در جمع خبرنگاران گفت: ۱۰ هزار خودرو برقی با تأیید سازمان حمایت امکان عرضه طی ۹۰ روز را دارند که در گام نخست از طریق سامانه خودروهای برقی عرضه می‌شود.
وی افزود: در دور جدید ثبت نام خودروهای برقی بیش از ۱۴۰ هزار نفر برای خودروهای برقی حساب خود را وکالتی و انتخاب اولیه را انجام داده‌اند و خودروهای مختلفی از سوی متقاضیان انتخاب شده است و استقبال صرفاً از چند خودرو خاص نبوده است.
 
قیمت‌ها آزاد است
رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: امروز هفتم خردادماه اولویت‌بندی انجام می‌شود و کسانی که انتخاب می‌شوند، در موعد مقرر خودرو دریافت می‌کنند. همچنین پول‌های بلوکه شده مشتریان از وکالتی خارج خواهد شد .
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکت‌های واردکننده خودروهای برقی این امکان را دارند تا تیراژ بیشتری از محصولات را به بازار بفرستند.
ضیغمی با بیان اینکه قیمت خودروهای برقی‌ها آزاد است، بیان داشت: خودروهای برقی طبق مصوبه سازمان حمایت خودرو برقی از بند انحصاری خارج شده و هیچ محدودیتی ندارد اما با شرکت‌ها در زمینه قیمت‌گذاری در حال تعامل هستیم تا در حق مشتری اجحاف نشود اما شرکت‌ها می‌توانند هر مبلغی را با مشتری توافق کنند اما اجازه نمی‌دهیم قیمت‌ها خیلی غیرمتعارف باشد.
وی ابراز کرد: شرکت‌ها بر اساس قانون سازمان حمایت می‌توانند جدا هم بفروشند اما تصمیم گرفتند که از طریق سامانه باشد.
 
انتخاب کمتر از سه هزار مشتری
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۲ هزار دستگاه خودروی خارجی به کشور وارد شده است، گفت: از این میزان بیش از ۱۳ هزار خودرو ترخیص شده و بخش عمده آن با پلاک ملی به متقاضیان سامانه تحویل داده شده است ضمن اینکه حجم قابل توجهی از خودروهای وارداتی در مسیر ایران هستند و بخشی دیگر هم پشت گمرک قرار دارند.
وی بیان داشت: در دوره قبلی سامانه وارداتی‌ها (بنزینی)، هشت هزار خودرو از نشان‌های ژاپنی، کره‌ای و اروپایی به متقاضیان سامانه وارداتی‌ها تخصیص داده شد. اما کمتر از سه هزار مشتری این خودروها را انتخاب کردند.
 
فروش عرضه‌های مازاد
ضیغمی با بیان اینکه دور جدید عرضه خودروهای وارداتی در سامانه طی روزهای آتی برگزار می‌شود، گفت: این دوره هم به دارندگان اولویت‌های قبلی اختصاص دارد. اما با توجه به اینکه حجم عرضه فراتر از تعداد اولویت‌های باقی مانده در سامانه وارداتی‌ها است، بزودی بخش قابل توجهی از خودروهای ژاپنی، اروپایی و... در قالب عرضه مازاد به فروش خواهند رسید.
وی افزود: با توجه به سیاستگذاری‌های انجام شده، در صورت عدم انتخاب خودرو توسط دارندگان اولویت در سامانه وارداتی‌ها (بنزینی)، عملاً از اواخر تیر ۱۴۰۳ این اولویت‌ها ارزش کاربردی ندارد. برای همین پیشنهاد می‌شود که در عرضه‌های پیش رو، افرادی که هنوز خودرو در سامانه انتخاب نکرده‌اند، تعیین تکلیف نهایی را انجام دهند.
 
اعلام نتایج مثبت بزودی
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به عرضه حجم بالای خودروهای وارداتی گفت: به دنبال آن هستیم که از تابستان ۱۴۰۳، متقاضیان خودروهای وارداتی بتوانند دسترسی راحتی به این دسته از محصولات داشته باشند. لذا با توجه به حجم عرضه انجام شده و عدم تعیین تکلیف توسط بخشی از دارندگان اولویت (از اسفند ۱۴۰۱)، در عرضه‌های بعدی اولویت‌های قبلی ارزشی در تخصیص نخواهند داشت.
ضیغمی با بیان اینکه فرآیند اجرایی کردن تخصیص ارز به خودروهای جانبازان در دست انجام است، افزود: بزودی نتایج مثبت آن اعلام خواهد شد. همچنین در زمینه تخصیص ارز به سایر خودروهای وارداتی (برقی- بنزینی- هیبرید) دستورالعمل‌هایی در دست انجام است و همکاری خوبی را در این زمینه شاهد هستیم.
وی گفت: در بحث شماره‌گذاری خودروهای وارداتی هم باید گفت که با همکاری پلیس راهور، سرعت تخصیص پلاک ملی به خودروهای صفر کیلومتر وارداتی افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر به صورت روزانه تعداد قابل توجهی از خودروهای وارداتی به دست خریداران می‌رسند.

جستجو
آرشیو تاریخی